Madridski list tvrdi da Dalića nitko ne želi, jer su svi uspjesi Hrvatske zasluga igrača, a ne njega

Madridski list tvrdi da Dalića nitko ne želi, jer su svi uspjesi Hrvatske zasluga igrača, a ne njega

Finale Lige nacija u nedjelju, koje igraju Hrvatska i Španjolska, razlog je zašto su španjolski mediji skrenuli pažnju na reprezentaciju suparnika. Tako se madridski As u tekstu pod naslovom “Zašto nitko ne dovede Zlatka Dalića?” pita ono što zanima mnoge: Zašto izbornika Hrvatske ne traži nijedan jači klub nakon što je na dva SP-a zaredom osvojio srebro i broncu?

“Dalićev životopis je impresivan, ali on se nikada ne spominje u kontekstu preuzimanja nekog velikog kluba. Možda on ne želi otići, možda se osjeća ugodno predstavljajući svoju državu i to radi ponosno, ali zanimljivo je da se njegovo ime baš nikada ne spominje kada neki veliki klub traži trenera”, zaključuju Španjolci.

“Tri su razloga zašto Dalića ne žele velikani”

Kako prenos sportklub, As navodi tri razloga za to: “Prije svega je to zato što svi mislimo da je Hrvatska do ovih rezultata došla zbog odličnih igara Luke Modrića i njegovih suigrača (Perišića, Brozovića, Rakitića, Kovačića), ali to je bio slučaj i s drugim momčadima. Na primjer, Real s Modrićem, Ronaldom, Benzemom ili Ramosom pa je Zinedine Zidane bez obzira na njih bio hvaljen i nakon toga se uvijek spominje kada velikani traže trenera. Drugi razlog je činjenica da je Hrvatska osvojila dvije medalje na svjetskim prvenstvima, a da ni jednom nije bila superiorna nad protivnicima. Do tih uspjeha Hrvatsku je dovela volja i požrtvovnost njenih igrača. I na kraju, Dalićeva karijera prije preuzimanja reprezentacije je izuzetno skromna.”

“Vrijeme je da mu damo veće zasluge”

Ipak, nisu mogli završiti s činjenicom da Dalić u zadnje vrijeme zaslužuje više priznanja: “Protiv Nizozemske je donio važne i velike odluke: stavio je Perišića na bok, Modriću dao ekstremnu slobodu i uveo Petkovića u produžetku. Pobijedio je sa stilom, a sve je to napravio bez ozlijeđenog Gvardiola i bez straha se kladeći na Šutala. Možda bismo mu trebali početi davati veće zasluge”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar