MAGDALENA TOPIĆ: Učenica generacije školske 2021./2022. godine u trogodišnjim zanimanjima

MAGDALENA TOPIĆ: Učenica generacije školske 2021./2022. godine u trogodišnjim zanimanjima

Magdalena Topić učenica je generacije Srednje škole Prozor kada su u pitanju trogodišnja zanimanja. Magdalena je tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja za frizerku imala odličan uspjeh i uzorno vladanje. 

Tom prigodom su joj ravnateljica škole gđa Anđa Mlakić i razrednica Josipa Vladić uručile Pohvalnice. Svim učenicima generacije, pa tako i Magdaleni je ispred Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije uručeno Priznanje: Učenica generacije, koje joj se dodjeljuje za ostvarene izuzetne rezultate u učenju i vladanju tijekom školovanja.

“Mnogo mi znače Pohvalnice od škole, jer u tome vidim svoj trud. Školovanje je proteklo dobro i bilo je zanimljivo. Najlakša je bila teorija, a najteža praksa, jer tu primjenjujemo svoje znanje”, kaže Magdalena.

Praksa i četverogodišnje školovanje bi olakšalo stvari 

Generacija s kojom je Magdalena završila svoje školovanje susrela se i s izvanrednom situacijom uzrokovanom koronavirusom. Cijeli školski sustav i škole su se morale prilagođavati na nove uvjete rada, online školovanje i slično. “Zadovoljna sam školom i nastavom, kao i praksom u školi. Nažalost, koronavirus nam je uskratio veliki dio vanjske prakse”, govori Magdalena.

Magdalena je učenica generacije za trogodišnja zanimanja, pa je pitamo kolika je prepreka to što njeno zanimanje ima trogodišnje obrazovanje i što namjerava dalje. “Bilo bi mnogo lakše da školovanje traje četiri godine, tako da oni koji žele, mogu nastaviti dalje s fakultetskim obrazovanjem bez polaganja još jednog razreda naknadno. Bilo bi više mogućnosti. Meni je to isto jedna vrsta prepreke za daljnje školovanje. Svakako se namjeravam baviti frizerstvom, ići na praksu, usavršavati se i sudjelovati na seminarima”, pojašnjava nam Magdalena.

Obzirom da je odlična učenica, ali provjereno znamo da ima jako puno hobija, pitali smo Magdalenu kako je pomirila sve svoje obaveze i hobije i što najviše voli kada su izvanškolske aktivnosti u pitanju. “S obzirom da u slobodno vrijeme volim dosta čitati, onda sam spojila ugodno s korisnim. Čitanje, a ujedno i učenje za nastavu. Hobija imam mnogo i nije bi bilo teško ih uskladiti s obavezama, jer sam posložila prioritete i ono najvažnije uvijek stavljala na prvo mjesto”, pojašnjava nam Magdalena.

Slijediti svoje snove

Priznanja je Magdaleni uručio i ministar Rašid Hadžović koji je tom prilikom kazao: “Vaš uspjeh potvrda je konstantnog učenja, usvojenih znanja, istrajnosti i zalaganja, na osnovu kojih ćete, siguran sam, graditi kvalitetnije društvo i biti pokretači pozitivnih promjena. Vođeni životnim vrijednostima i željom za novim znanjima budite nam na ponos i nastavite nizati nove uspjehe i bez obzira na put koji odaberete, nikad nemojte prestati učiti. Zapamtite, znanje je snaga i ključ uspjeha.”

Mnogi su koji doprinose dobrom uspjehu jednog djeteta, pa pitamo Magdalenu kome bi uputila svoje zahvale, a ona kaže: “Zahvaljujem prvenstveno roditeljima, zatim profesorima i posebno razdrednici Josipi koja me naučila cijeniti svoje zanimanje i sebe. Poruka za buduće učenike Srednje škole Prozor je da upišu ono što im se sviđa, što ih zanima i da slijede svoje snove.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar