Magistrala M-17 deblokirana, radnici Aluminija dolaze u središte Mostara

Magistrala M-17 deblokirana, radnici Aluminija dolaze u središte Mostara

Prema nekim informacijama, iako je najavljena mogućnost okupljanja pred zgradu federalnih institucija, radnici će se okupiti pred središnjicom HDZ-a BiH.

Istodobno, Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata Aluminija, rekao je kako radnici nemaju potpunu sliku.

”Direktori su rekli da od toga nema ništa. Jelka (Milićević, ministrica financija F BiH, op.a.) je izjavila da nikakve izvanredne sjednice neće biti i da možemo komotno ići”, rekao je Bebek.

Naglasio je kako im doprinosi nisu uplaćeni 16 mjeseci.

”Vlada je rekla da će uplatiti. Bez toga ne možemo ni na biro. Nemamo punu sliku svega, ali trenutno, ovo nije nimalo dobro”, rekao je Bebek.

Naime, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao je radnicima kako se čuo s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem koji je rekao kako će se sjednica Vlade posvećena Aluminiju održati u petak.

S druge strane, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je ranije kako, ukoliko im se ne obrati netko od hrvatskih ministara u Vladi Federacije BiH, će krenuti u prosvjede pred zgradom federalnih institucija u Mostaru.

”Pozivam sve hrvatske ministre, svu hrvatsku politiku da dođu ovdje među ljude. Ako se ne pojave, mi idemo pred njihove institucije”, rekao je Biokšić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar