Majka ga je napustila, u životu ima samo dvije želje (VIDEO)

Majka ga je napustila, u životu ima samo dvije želje (VIDEO)

Obitelj Zorić iz sela Donji Agići, u općini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj svakodnevno prijeti urušavanje.

Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu obitelji, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Od nadničarskog kruha, obitelj Zorić u selu Donji Agići, svakog dana živi u strepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog namještaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom  u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić, prenosi BN.

Unuk Dejan jedina je radost za obitelj Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dječak, majku je vidio svega dva puta, nakon što ga je prije četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio  da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepješači i po deset kilometara na putu od kuće do škole, iako nema uvjete za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspjeh i talentiran je sportaš.

Dejan Zorić ima samo dvije želje, da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

U međuvremenu pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za obitelj Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora. Do trošnog doma obitelj Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije spriječilo Zoriće da sačuvaju nadu i vjeru u pomoć dobrih ljudi.

Obitelji Zorić možete pomoći na sljedeći način:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun kod NLB Razvojne banke:  562007818852740

Za uplate iz inozemstva otvoren je žiro račun kod NLB Razvojne banke:

IBAN : BA395620078155687887

SWIFT BIC:RAZBBA22

Broj telefona za pomoć je: +38765/340 – 499 (Stana Zorić)

/Izvor: BN/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar