Mandžukić postaje najplaćeniji Hrvat

Mandžukić postaje najplaćeniji Hrvat

Nakon pet mjeseci muke, marginaliziranja od strane Maurizija Sarrija, pa možemo reći i poniženja, što nikako nije zaslužio, Mario Mandžukić je prelomio i odlučio karijeru nastaviti u Kataru. Točnije, u Al Duhailu, trenutačno vodećem klubu katarske lige.

Mario Mandžukić jedan je od onih igrača s kojima biste, da treba, otišli u rat. Borac kakvih nema puno u današnjem nogometu. Uostalom, sjetite se polufinala SP-a protiv Engleske, kad je u 115. minuti jurišao unatoč ogromnim bolovima, i sve će vam biti jasno. I kad takvog igrača trener stavi sa strane, onda možete zamisliti što je Mandžukiću prolazilo kroz glavu.

Jer Mandžo je bio vojnik Juventusa. Kad mu je trener Allegri rekao da se prebaci na lijevu stranu, jer bi u napadu trebao igrati Higuain, koji je plaćen 90 milijuna eura, Mandžo se bez pogovora maknuo. I time kupio navijače Juventusa zauvijek. Jer dokazao je da mu je klub iznad vlastitih interesa, što se ne može reći za pola Juventusovih zvijezda.

I upravo je zato dobio novi ugovor do 2021. i činilo se da bi u Juventusu mogao čak i završiti karijeru. S djevojkom Ivanom živio je u elitnom dijelu Torina, na brdu iznad grada, i bio je izuzetno zadovoljan. No onda je došao Maurizio Sarri i sve se promijenilo.

U tih pet mjeseci Sarrijeva terora Mandžo je lomio kamo će i na kraju se odlučio za egzotiku. No osim egzotike Mandžu čeka osam milijuna eura na godinu, plaća kakvu nema niti je ikad imao ijedan hrvatski nogometaš.

Luka Modrić i Ivan Rakitić u Realu i Barceloni zarađuju između sedam i sedam i pol milijuna eura, Marcelo Brozović ima 6,5 milijuna, Dejan Lovren šest milijuna eura na godinu, Vedran Ćorluka u Lokomotivu ima 4,5 milijuna eura…

Jedini hrvatski sportaš koji će biti plaćeniji od Mandžukića je Bojan Bogdanović s 18 “milijunčeka” na godinu, pišu 24sata.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar