Marija Bešker: Jesmo li se pomirili sa bijedom, a pojedincima osigurali blještavilo u njihovu otuđenom životu?

Marija Bešker: Jesmo li se pomirili sa bijedom, a pojedincima osigurali blještavilo u njihovu otuđenom životu?

Uvaženi žitelji Hercegovačko neretvanske županije, dragi Ramljaci!

Odlučila sam i na ovaj način apelirati na vas da zajednički prepoznamo bijedu u koju su nas uveli naši dosadašnji vlastodršci – bijedu naših plaća i uvjeta rada, bijedu naših putova i cesta, bijedu našega zdravstva, bijedu našeg socijalnog zbrinjavanja, bijedu našeg školstva.

Imamo najniže neto plaće u Europi zato što imamo najveća izdvajanja za razne doprinose i poreze.  Zemlja smo sa najtežim uvjetima za poslodavce i radnike u Europi. Ceste su nam u katastrofalnom stanju, izgrađene još u doba socijalizma, ni održavati ih ne znamo. Branitelje stavljaju na stup srama oni koji su uvijek bili na drugoj strani i potpisivali se ćirilicom. U bolnicu nosimo svoje lijekove, obitelji bez ikakvih primanja guramo da žive od 100 KM socijalne pomoći. Nastavnici i profesori su potplaćeni. Mladi koji odlaze u inozemstvu rade loše poslove jer se njihovi fakulteti uglavnom ne priznaju.

A pri tome smo zemlja i Županija velikih prirodnih ljepota, velikih mogućnosti za razvoj.

Hoćemo li i dalje živjeti tim životom? Jesmo li se pomirili sa bijedom, a pojedincima osigurali blještavilo u njihovu otuđenom životu?

Ja nisam, nemojte ni vi!

Promijeniti sve nabolje je jako jednostavno. Glas za Hrvatsko zajedništvo, glas za HDZ 1990, glas koji će zaustaviti bijedu.

Marija Bešker, nositeljica liste Hrvatsko zajedništvo za Skupštinu Hercegovačko neretvanske županije.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar