Marija Selak Raspudić u Saboru se za riječ javila čak 422 puta, a HDZ-ovac iz BiH tri puta

Marija Selak Raspudić u Saboru se za riječ javila čak 422 puta, a HDZ-ovac iz BiH tri puta

Zastupnica Marija Selak Raspudić (Most) najviše se, 422 puta, javila za riječ u proljetnom zasjedanju Hrvatskoga sabora, pokazuje statistika koja zasad nije potpuna i na kojoj će se raditi još nekoliko dana, objavio je Jutarnji list.

Iako kod nje, kao i kod većine drugih zastupnika, glavinu javljanja čine replike (110), važno je istaknuti da je 72 puta govorila u ime kluba, imala 31 pojedinačnu raspravu, a te “discipline”, tumače u neslužbenim razgovorima njene kolege, ipak traže ozbiljne pripreme.

Po broju javljanja slijede Anka Mrak Taritaš (Glas, 368), Dalija Orešković (Centar, 365), Željko Pavić (Socijaldemokrati, 339).

U kategoriji od 200 do 300 javljanja su Marjan Pavliček (HS, 200), Josip Borić (HDZ, 202), Marijana Petir (NZ, 251), Miro Bulj (Most, 256), Andreja Marić (SDP, 257), Urša Raukar Gamulin (ZLB, 261) i Katarina Peović (RF, 298).

Od sredine siječnja u saboru se za riječ ni jednom nisu javili HDZ-ov Josip ŠarićGordan Dodig (HDS) i nezavisni Vinko Grgić, po dva puta su to učinili HDZ-ovi Ante SanderMato Franković i Magdalena Komes, koja je u Saboru odnedavno, te nezavisni Stjepan Kovač.

Po podacima koji nisu konačni, po tri puta za riječ su se javili zastupnici nacionalnih manjina Vladimir Bilek i Ermina Lekaj Prljaskaj, te dvojica Vidovića: Socijaldemokrat Franko i HDZ-ov Radoje Vidović.

Radoje Vidović je predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB i zastupnik HDZ-a RH u Saboru RH-a.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar