Marina Tucaković stvorila je mnoge bezvremenske hitove koje svi znamo, pisala je za Olivera, Mišu, Magazin…

Marina Tucaković stvorila je mnoge bezvremenske hitove koje svi znamo, pisala je za Olivera, Mišu, Magazin…

Iz pera Marine Tucaković izašlo je više od stotinu pjesama od kojih su mnoge postali bezvremenski hitovi, a glazbene tekstove počela je pisati već s 12 godina. – piše Dnevnik.hr

Marina je izgubila bitku s karcinomom dojke s kojim se borila od 2018. godine i preminula je u KBC Dragiša Mišović u Beogradu gdje je provela zadnje dane nakon što joj se stanje pogoršalo.

A iako je viša nema, nastavit će živjeti kroz brojne hitove koje je napisala za neke od najvećih glazbenih zvijezda u regiji.

Jedna od najvećih hitmejkerica s ovih prostora rođena je u Beogradu 4. studenog 1953. godine i iza sebe ima karijeru kakvu je malo tko uspio ostvariti.

Glazbene tekstove počela je pisati već s 12 godina, najprije za pop i rock izvođače, a zatim i za folk pjevače.

Prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine kada je za grupu Zana napisala pjesmu “Dodirni mi kolena” koja je doživjela i brojne prepjeve, a među ostalima ju je obradila i Severina. Od tada je svojim tekstovima doprinijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda.

Autorica je tekstova mnogobrojnih hitova Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Severine, Toše Proeskog, Zdravka Čolića, grupe Magazin, Bijelog dugmeta, Jelene Karleuše, Lepe Brene i drugih.

Iz njezina pera izašlo je više od stotinu pjesama od kojih su mnoge postali bezvremenski hitovi. Jedna od najuspješnijih Marininih pjesama ikada je “Što to bješe ljubav” Olivera Dragojevića, dok je za grupu Magazin je napisala hitove “Tri sam ti zime šaptala ime” i “Ti si želja mog života”.

Mišo Kovač otpjevao je njezine “Malo mi je jedan život s tobom” i “Svi pjevaju, ja ne čujem”, a Severini je napisala “Gas gas”, “Gade” i “Tridesete”.

Autorica je i tekstova za pjesme “Ledena” pokojnog Toše Poreskog, “Noć mi te duguje” Zdravka Čolića, “Ano, Anice” Zlatka Pejakovića i mnogih drugih.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar