Mario Mandžukić ‘Osjećaj je fenomenalan’ Simeone ‘Nije trebao ni igrati, ali on je inzistirao’

Mario Mandžukić ‘Osjećaj je fenomenalan’ Simeone ‘Nije trebao ni igrati, ali on je inzistirao’

Bio je to onaj ‘strašni’ Mandžo, Super Mario! Motiviran, goropadan, efikasan. Pet udaraca prema vratima, četiri u okvir, tri gola.

Dva glavom, jedan nogom, hat-trick kojim je Atletico definitivno rezervirao kartu za drugi krug. Kažu statistike da je to i prvi Atleticov hat-trick uopće u Ligi prvaka, drugi u povijesti, ako se računa i Kup prvaka. Vlasnik tog prvog je čuveni Luis Aragones iz 1970. godine.
 

A znamo tko je sve samo zadnjih godina igrao u Atleticu, AgueroFalcaoDiego Costa, ranije iTorres

Ne zaboravimo i da je Mandžukić bio zbog ozljede upitan za ovaj susret, no, kako je rekao sam trener Simeone, Mario je želio igrati i ništa ga nije moglo zaustaviti.

Osjećao je da je opet u golgeterskoj formi, zabio je sedam golova u zadnjih sedam utakmica, a postao je i najefikasniji Hrvat u Ligi prvaka, zabio je dosad 11 golova, jedan više od Ivice Olića.

Osmijeh na licu, ovacije Vicentea Calderona, kad je izlazio iz igre, da, bila je to njegova izvrsna večer. Ukupno je, računavši i španjolski Superkup, zabio 11 golova ove sezone, pet u Ligi prvaka.

Inače, to je četvrti put u karijeri da je zabio tri gola na jednoj utakmici, dvaput je to čini u Dinamovu dresu (Cibalia, Croatia Sesvete), jednom u Bayernovu (HSV).

– Gotovo cijeli dan sam razmišlajo da ga poštedim, no on je inzistirao da igra. Jedna od njegovih značajki je i njegov intenzitet i širina koju daje momčadi.

I, važno je da imamo raspoloženog igrača, puno je utakmica, trebamo ljude u formi. Iako, nije lako sastaviti momčad kad imaš toliko dobrih igrača i svi igraju dobro, teško je odlučiti koga ostaviti na klupi – rekao je nakon utakmice Diego Simeone.

 

Mandžukić nije skrivao oduševljenje:
– Prekrasan je osjećaj postići 'hat-trick', ali najvažnije je da smo pobijedili i osigurali plasman među najboljih 16.

U fazi na ispadanje, izgledi su uvijek 50-50, ali mi smo pokazali da smo uistinu dobra momčad i da smo sposobni pobijediti bilo koga. Uživamo u igri i pobjeđujemo, kazao je Mandžukić.

– Mandžukić je zaslužio ovakvu večer, naporno trenira, puno radi za momčad i to mu se isplatilo – rekao je o Mariju odlični suigrač Junafran.
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar