I marka nekome vrijedi

I marka nekome vrijedi

Specifična novčanica: 1 KM na eBayu vrijedi 2.000 dolara

eBay je najveća svjetska online trgovina u kojoj možete pronaći sve od ‘igle do lokomotive’, a ukoliko u pretragu utipkate riječi poput Bosnia – možete pronaći nekolicinu interesantnih predmeta za koje ste možda zaboravili i da postoje. Piše N1

Ranije smo već pisali da sarajevska olimpijada živi na eBayu i da je mnogo skupa, a danas smo pronašli povijesni dragulj za koji su mnogi i zaboravili da postoji.
Naime, jednu papirnu konvertibilnu marku sa likom Ive Andrića korisnik na eBayu prodaje za nevjerojatnih 899 dolara. Korisnik je iz Zagreba, Hrvatska, a u opisu stoji da je prijenos 1 KM iz Zagreba do Sarajeva 7.5 dolara, što znači da za jednu KM morate izdvojiti 906.5 američkih dolara.

Ova novčanica je davno povučena iz upotrebe, a na sebi čak ima oznaku Specimen, ali njena vrijednost usprkos tome ne pada.

Novčanica potječe iz 1998. godine. Izdanje je predviđeno za Republiku Srpsku, a Ivo Andrić je napisano na ćiriličnom pismu. No, ako obratite pažnju, vidjet ćete da je napravljena slovna greška, te da umjesto Ivo Andrić na ćirilici piše Ivo Andriđ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing