Marko Bošnjak među dobitnicima najstarije hrvatske glazbene nagrade

Marko Bošnjak među dobitnicima najstarije hrvatske glazbene nagrade

Dirljivom izvedbom pjesme Zastave, s koncerta ‘Dovoljno je reći Aki’ održanog u zagrebačkoj Areni 26. ožujka 2022. počela je ovogodišnja dodjela najstarije hrvatske glazbene nagrade – ‘Music pub’, koja se dodjeljuje još od 1992. godine, i to u sljedećim kategorijama: najbolja pjevačica, najbolji pjevač, najbolja grupa, kantautor, najbolji album, najbolji videospot, pjesma godine i hit godine. Posebne nagrade ‘Moj prvi Music pub’ dodjeljuju se mladim glazbenicima, odnosno najboljoj mladoj pjevačici, najboljem mladom pjevaču i najboljoj mladoj grupi.

Pri odabiru najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji su kriteriji nastupi i prezentacija na Drugom programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost, te uspjeh na službenoj top-ljestvici Hrvatskoga radija.

Najemotivnije dosad proglašenje dobitnika nagrade ‘Music pub’ nastavilo se dodjelom nagrada ‘Moj prvi Music pub’ koje su otišle u ruke mladih glazbenika Marka Bošnjaka i Pave

Turki je mlade glazbenike Marka Bošnjaka i Vlahu Arbulića podsjetio na prošlogodišnji nastup uživo u emisiji ‘Music pub’, te na natjecanje Dora na kojoj je Marko Bošnjak, kao najmlađi natjecatelj, osvojio drugo mjesto. U srpnju 2022. Pjesma za kraj osvojila je dvije nagrade u finalu 62. Festivala zabavne glazbe Split 2022. Marko Bošnjak nagrađen je kao najbolji debitant, a pjesma je dobila i treću nagradu žirija. Niz uspjeha u 2022. Marko Bošnjak nastavio je i osvajanjem nagrade “Moj prvi Music pub” u kategoriji najboljeg mladog pjevača koju je Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj ‘Music puba’, najavio riječima:

“Prije nego što te otkriju producenti, menadžeri, diskografi u Berlinu, kamo si se preselio i živiš, mi ćemo ti za početak ove godine uručiti našu glazbenu nagradu Moj prvi Music pub za pjevača godine”, kazao je voditelj Turki.

“Jaooooo… ja sam malo šokiran sada (smijeh). Joooj, jako lijepo. Prva nagradica. To! Ajme meni, pa hvala ovo je baš stvarno velika stvar. Nisam uopće ovo očekivao i evo (smijeh). Nova godina, a uskoro mi je i rođendan, ovo mi je sad upotpunilo doživljaj. Lijepo. Ajme, pa tu piše i moje ime. Predobro. Joj kako krasno, hvala”, rekao je Turkiju vidljivo oduševljen mladi glazbenik.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing