Marko Marić otkriva zašto je došao u Njemačku

Marko Marić otkriva zašto je došao u Njemačku

Najveći uspjeh jest živjeti život po svojim snovima, uspjesima, ali i problemima i njihovim rješavanjima. Marko Marić je umjetnik koji ima tek 25 godina i iz domovine je prije pola godine došao u Njemačku. Nije pobjegao zbog loše financijske situacije, niti u Njemačkoj traži bilo kakav posao.

U Mainz je došao jer smatra da će mu Gutenbergov grad pomoći u ostvarenju njegovih umjetničkih želja.

marko maricPodrijetlom je iz Rame, a završio je na Sveučilištu u Zagrebu tekstilni i modni dizajn, smjer Modni dizajn. Imamarko crtez titulu inženjera tekstilnog i modnog dizajnera. Ne voli puno pričati o sebi. Tek kaže: „Moji radovi su odraz mene“.

Znao sam nacrtati majku s rogovima

Njegovi radovi odraz su njega i njegove osobnosti i po tome su posebni i jedinstveni.

Nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a svatko tko ih jednom pogleda pitat će se kakav je zapravo njihov autor. Jer, Marko voli crtati portrete žena, muškaraca, staraca, djece, poznatih i slavnih, ali u svim se tim portretima prepoznaje tuga.

– Crtam od malih nogu,  otkad znam za sebe. Nisam se baš socijalizirao kao dijete, većinom sam crtao te na taj način iznosio svoje emocije. Ponekad, kad bih se naljutio na majku, nacrtao bih nju s rogovima – smije se Marko.

marko crtez 1

Više o Marku i njegovu životu i radu dozajte u tiskanom izdanju Fenix Magazina koji je u prodaji u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Luxemburgu

Markove crteže možete vidjeti na Facebooku   MARKO MARIĆ

ili na Instagramu Ja Marko

Fenix Magazin/Marijana Dokoza

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar