• Martinović i Špago predloženi za čelnike Skupštine HNŽ-a
  • Martinović i Špago predloženi za čelnike Skupštine HNŽ-a

Martinović i Špago predloženi za čelnike Skupštine HNŽ-a

Tomislav Martinović i Šerif Špago predloženi su za predsjedatelja, odnosno dopresjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije izglasano je na sjednici županijske skupštine koja je održana danas u Mostaru.

Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Damir Džeba, na čelu Kluba Bošnjaka bit će Elvedin Grcić dok će se čelnik Kluba Srba izabrati naknadno.

Podsjećamo, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije prvu konstituirajuću sjednicu održala je 23. studenog, a na njoj je 30 novih zastupnika dobilo certifikate i položilo prisegu.

Nakon završetka sjednice Tomislav Martinović najavio je kako će aktualni saziv Skupštini predano raditi na rješavanju svih onih pitanja koja su do sada ostala neriješena zbog raznoraznih političkih blokada.

”Bit ćemo potpuno predani u traženju rješenja da svaki stanovnik HNŽ-a uistinu u svakodnevnom životu vidi bolju budućnost”, kazao je Martinović. Šerif Špago je nakon potvrde o izboru u rukovodstvo Skupštine kazao kako će među prioritetima rada Skupštine HNŽ-a i drugih organa vlasti biti pitanja koja se odnose na proces pristupanja EU te usklađivanje domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom EU.

Jedno od prioritetnih pitanja, najavio je Špago, je izbor policijskog ravnatelja u HNŽ-u, kao i plan rekonstrukcije i dogradnje objekta Skupštine, u okviru čega bi se trebala graditi nova dvorana za sjednice županijske skupštine i uredi za radna tijela i klubove zastupnika.

U novom skupštinskom sazivu HDZ BiH imat će trinaest, SDA osam, SDP tri, Hrvatsko zajedništvo i SBB dva, te DF i HRS po jedan mandat.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing