• Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška
  • Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška
  • Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška
  • Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška

Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška

Zvonimir Vrbanić je bio jako entuzijastičan i ništa ga nije moglo zaustaviti u naumu. Vjerovao je da će ideja uspjeti. Puna dva mjeseca postavljao je ogradu i tu je, ističe njegova žena Katica, bilo mnogo posla.

Sinovi su mu govorili: “Tata, nemoj to raditi, svi će se smijati”, ali Zvonimir Vrbanić (65) nije htio odustati od plana da dvorište ogradi skijama koje je prikupio na ulicama Maribora.

Njegova unikatna ograda sad je jedna od znamenitosti za sve planinare koji se penju na Ravnu goru. Naime, umirovljenici Zvonimir i Katica Vrbanić (62) iz sela Meljan, zaseok Vrbanići kraj Bednje, dopuštaju svim planinarima da im ogradu fotografiraju te sa zainteresiranim prolaznicima popričaju o tome kako je njihova ograda nastala.

– Muž i ja smo cijeli radni vijek proveli u Mariboru. Ondje smo radili i mirovinu zaslužili te ondje imamo stan. To je bilo 2009. godine, kad je suprug odlučio napraviti tu neobičnu ogradu. Naime, vidio je da se ljudi rješavaju starih skija i ostavljaju ih na otpadu. Palo mu je na pamet da sve te stare skije skupi i preveze u našu kuću te iskoristi kao ogradu – govori nam Katica Vrbanić, kojoj se ideja odmah svidjela te je suprugu dala bezuvjetnu podršku.

Ističe kako je ponosna na njega, jer suprug ono što zamisli, to i napravi.

I nije Zvonimiru bilo teško ići od ulice do ulice i skupljati odbačene skije. U nekoliko dana skupio je dovoljno skija i odvezao ih u njihovu kuću u Vrbaniće. Supružnici nisu imali ni jedan svoj par skija jer nikad nisu skijali.

Kad je ograda bila gotova, svidjela se i njihovim sinovima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar