Matić uoči Dana pobjede: Imamo pravo slaviti, pobijedili smo!

Matić uoči Dana pobjede: Imamo pravo slaviti, pobijedili smo!

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zida boli na Mirogoju izaslanik predsjednika Vlade, ministar branitelja Predrag Matić položio je zajednički vijenac s izaslanikom Predsjednika Republike, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnikom Dragom Lovrićem, izaslanicom predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnicom Gordanom Sobol te izaslanstvima Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, GSOSRH, Ravnateljstva policije i braniteljskih udruga. Izaslanstva su potom položila zajednički vijenac i zapalila svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

– Ovih dana kada obilježavamo Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i hrvatskih branitelja, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja, od prvog hrvatskog redarstvenika, preko Vukovara, Dubrovnika, Maslenice pa sve do 'Bljeska' i 'Oluje' i konačnog kraja rata i, naravno, mirne reintegracije Vukovara – izjavio je Predrag Matić, prenosi HRT.

Istaknuo je kako je riječ o prigodi kada se prisjećamo najslavnijih dana novije hrvatske povijesti i svih naših poginulih prijatelja.
– No, najviše zahvaljujemo 'Oluji' jer je završio rat i došao je mir. Zato smo ovdje, državni vrh je ovdje da izrazi svoju zahvalnost, a sutra ćemo to učiniti i u kraljevskom gradu Kninu, kazao je Matić.

Braniteljima koji sutra dolaze u Knin poručio je kako je riječ o velikoj proslavi triju velikih hrvatskih praznika, te kako očekuje da se svi ponašaju u skladu s tim datumom.

– Imamo pravo slaviti, završili smo rat, pobijedili smo i oslobodili Hrvatsku i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić položio je vijence i zapalio svijeće kod Zida boli na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju.

– Povodom Dana pobjede treba za trenutak zastati i zahvaliti se u jednoj rečenici svima onima koji su položili život na oltar domovine, osigurali nama da možemo izgraditi Hrvatsku istinski demokratsku, gospodarski prosperitetnu, europsku, onakvu kakvu su sanjali oni, za što su položili svoje živote – kazao je Bandić.

vecernji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar