Mato Brajko iz Gornjih Brajaka Ljubunci darovao kombi vozilo DVD-u Dugo Selo

Mato Brajko iz Gornjih Brajaka Ljubunci darovao kombi vozilo DVD-u Dugo Selo

Mato Brajko  iz Gornjih Brajaka, općina Prozor-Rama zbog posla preselio se u Dugo Selo, Republika Hrvatska. Tamo je osnova građevinsku tvrtku te uspješno obavlja posao u građevini. Ovih dana je pokazao veliko srce kako imaju ljudi iz ovih naših krajeva te  više nego iznenadio dugoselske vatrogasce – članove DVD-a Dugo Selo.

Naime, potaknut krizom vezanom uz pandemiju korona virusa i humanom ulogom vatrogasaca u toj krizi, Brajko je nazvao svog prijatelja Gorana Kolara, inače člana DVD-a Dugo Selo, i ponudio da spomenutom DVD-u pokloni kombi vozilo za potrebe obavljanja njihovih djelatnosti.

Predsjednik društva Tomislav Šarić i zapovjednik Ivan Terzić u prvi su mah shvatili da je riječ o posudbi vozila i bili prezadovoljni već i ovakvom ponudom. No, Brajko je rekao da daruje, a ne posuđuje te da će kombi Ford Tranzit, 2013. godine, ostati trajno u vlasništvu društva.

Primopredaja vozila, vrijednog desetak tisuća eura, s devet sjedala i obimnim teretnim prostorom, obavljena je 2. travnja ispred vatrogasnog doma u Dugom Selu. Donator Mato Brajko je ovom prigodom rekao kako mu trenutačno vozilo nije u funkciji i kako će daleko potrebnije u ovoj situaciji biti vatrogascima, a kad prođe kriza kupit će drugo. Predsjednik DVD-a Dugo Selo zahvalio je na donaciji te rekao kako će im vozilo biti od izuzetne koristi u obavljanju trenutačnih aktivnosti vezanih uz krizu, ali jednako tako i kasnije u aktivnostima oko prijevoza vatrogasaca, a posebno vatrogasne mladeži na natjecanja. Zapovjednik Ivan Terzić se također zahvalio i rekao kako su rijetki oni koji se u ovako teškim vremenima odlučuju na donacije pa uz veliku zahvalnost donatoru vatrogasci još uvijek ne mogu sakriti niti iznenađenje ovim događajem.

 

/Izvor: Dugoselska kronika/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing