• Mažoretkinje – One su ukras Rame
  • Mažoretkinje – One su ukras Rame
  • Mažoretkinje – One su ukras Rame
  • Mažoretkinje – One su ukras Rame

Mažoretkinje – One su ukras Rame

U ramskoj općini već tri godine postoji Mažoret klub, koji djeluje u slopu HKUD Hrvatska sloga. Osnovan je u ožujku 2012. godine na inicijativu tadašnjih srednjoškolaca koji su djelovali u školskoj sekciji Civitas.
Ni jedan značajniji događaj u Općini ne prođe, a da ga svojim nastupom ne uljepšaju članice ovog kluba.
Kada je klub prošle godine ostao bez trenerice i kad je bilo upitno hoće li uopće opstati, voditeljica mažoretkinja je postala Antonija Burić.

– Cure su me izabrale za glavnu među njima, budući da sam najstarija, skromno kaže Antonija.
Bila sam na seminaru koji je naš savez organizirao prošle godine u Širokom Brijegu i tu sam se detaljnije upoznala s poviješću i pravilima mažoret plesa.
Antonija nam kaže da je u mažoretkinjama od dana osnivanja, sjeća se predavanja koje je tad održala Ivana Rajić, trenerica Mažoret kluba Uskopljanke i mažoretkinja Marije, Marte i Marine , koje su je odmah zadivile pokretima štapom, što joj je tada izgledalo složeno, ali kad se svladaju ti pokreti su zapravo vrlo jednostavni.
– Danas u Klubu imamo manje cura nego na početku, dodaje Antonija. Podijeljene smo u dva dobna razreda, kadeti od 8 do 12 godina i juniori od 12 do 15 godina. Treniramo, zasad, jednom tjedno u Gradskoj sportskoj dvorani.
Iako smo relativno mlad klub, u ove tri godine postojanja zabilježile smo značajne uspjehe na natjecanjima. Izdvojit ću brončanu medalju u kategoriji MACE kadeti na Europskom prvenstvu u Brnu, Češka 2013. godine i dvije srebrene medalje u kategorijama juniori štap formacija i juniori duo štap na Državnom prvenstvu u Tomislavgradu 2014.godine.
Redovito nastupamo na svim sportskim i kulturnim manifestacijama u našoj općini, a sada se pripremamo za Državno prvenstvo 2016.godine, s ponosom ističe Antonija.

Ovaj razgovor Antonija je iskoristila da zahvali svima koji su im do sada pomagali i pružali potporu, a to su prije svega sve mažoretkinje iz Kluba koje su uporne i ne odustaju, svim bivšim članicama, svojim obiteljima, bivšim trenericama Ivani Rajić iz Uskoplja i Ani Topić iz Širokog Brijega, koje su ih upoznale s mažoret svijetom i dovele do medalja. Hvala i predsjednici našeg kluba Mirjani Uložnik, predsjednici Saveza Mariji Topić Ramljak, Kulturno-sportskom centru i Općini Prozor-Rama na financijskoj podršci, kao i svima koje sam zaboravila spomenuti, a koji su na bilo koji način pomogli naš rad..

Iako u radu imaju poteškoća, trebala bi im školovana trenerica i veći broj treninga kao i dio opreme ( šeširi i čizme), Antonija i njene cure su optimistične i vjeruju da će uz veću angažiranost onih u čijoj su nadležnosti i uz potporu Općine, koju im je obećao i općinski načelnik dr Jozo Ivančević, ostati i opstati i biti prepoznate kao jedna od ramskih prirodnih dragocjenosti i ljepota.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar