McGregor je izdržao 10 rundi i oduševio sve

McGregor je izdržao 10 rundi i oduševio sve

Floyd Mayweather vratio se iz penzije i u spektakularnoj borbi u Las Vegasu, svojoj prvoj nakon dvije godine, pobijedio je Conora McGregora tehničkim nokautom u desetoj rundi i UFC-ovcima pokazao da ostanu u oktogonu, a ring neka prepuste boksačima.

Boxing: Mayweather vs McGregor | Autor: Joe Camporealefoto: Joe Camporeale

Svijet je zanimalo može li vrhunski UFC borac i prosječan boksač nešto napraviti protiv vrhunskog boksača prema boksačkim pravilima. Ne može, nije bio ni blizu.

No nije tako izgledalo u prve tri runde, ali čak ni tada, kad je Conor bio u zanosu i na trenutke izgledao kao čovjek koji može parirati neporaženom svjetskom prvaku za kojeg mnogi analitičari kažu da je najkompletniji boksač u zadnjih 20 godina, nije ozbiljnije uzdrmao Mayweathera. Amerikanac je imao taktiku koja je na kraju bila pobjednička.

Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor | Autor: STEVE MARCUSfoto: STEVE MARCUS

Megaspetkakl u Las Vegasu bio je više od boksa, Mayweather je ovdje predstavljao boks i njemu je na kocki bilo puno više. Borio se s čovjekom koji je iz drugog sporta i morao je obraniti čast boksa. I to je napravio. Na trenutke se poigravao s protivnikom…

Nakon prve tri runde u kojima je Conor solidno boksao, Mayweather je preuzeo konce i pokazao zašto ga smatraju najboljim ikad. Iako se nije borio dvije godine, iako mu je 40, a Conoru 29, bila je to jednosmjerna vožnja. Zapravo je čudo da je Conor izdržao do desete runde, koju rundu prije gotovo je zadrijemao od Mayweatherovih udaraca.

Boxing: Mayweather vs McGregor | Autor: Mark J. Rebilasfoto: Mark J. Rebilas

Floyd uvjerljivo vodio

Jedva je stajao na nogama, ali irski ponos i prkos nisu mu dali da se preda.

No uskočio je sudac koji je prekinuo makljažu i sve je bilo gotovo.

U trenucima kad je sudac prekinuo meč u desetoj rundi, suci uz ring uvjerljivo su na svojim karticama dali prednost Mayweatheru.
Amerikanac je vodio i pobijedio bi i da je Irac izdržao do kraja i to jednoglasnom sudačkom odlukom.

Mayweather je pokazao zašto je jedan od najboljih defenzivaca u povijesti boksa.

McGregor je imao 430 udaraca u deset rundi, ali samo 111 je prošlo što je 26 posto.

Mayweather je ukupno imao 320 udaraca, 170 je pogodio što je sjajnih 53 posto protiv ipak nedoraslog protivnika.

Boxing: Mayweather vs McGregor | Autor: Mark J. Rebilasfoto: Mark J. Rebilas

Conore, pravi si šampion

Prije borbe su se vrijeđali, provocirali… Ali na kraju su se zagrlili i odali počast jedan drugome. Mayweather je odradio 50. borbu u karijeri i 50. je put pobijedio. I rekao da je ovo kraj. Opet. Ovaj put, tvrdi, sto posto. Obranio je čast boksa i povukao se, s 250 milijuna dolara u džepu pa je opet najbogatiji penzioner u povijesti sporta.

Conor nije razočarao, dapače, iznenadio je sve u prvim rundama. I nitko mu ne može prigovoriti ni riječ. Pristupio je ovome maksimalno ozbiljno, nije došao samo odraditi borbu, riskirao je, pokušavao, ali na drugoj je strani bio sinonim za boks, jedan od najsavršenijih teničara u boksačkom svijetu. Bravo za obojicu!

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing