Međugorje proslavilo 41. obljetnicu, provincijal Grbeš predvodio središnje misno slavlje

Međugorje proslavilo 41. obljetnicu, provincijal Grbeš predvodio središnje misno slavlje

U Međugorju je danas proslavljena 41. obljetnica ukazanja. Od ranog jutra brojni hodočasnici pristizali su u ovo hercegovačko mjesto iz svih krajeva svijeta. Svete mise slavile su se u 6, 7, 8, 9, 11 i 19 sati.

U Međugorje su mnogi stigli pječice, tako što su cijelu noć iz hodočastili iz okolnih hercegovačkih, ali i dalmatinskih mjesta.

Po drugi put na Godišnjicu je održana procesija s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova u kojoj je sudjelovalo mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, župljana Međugorja i okolnih mjesta.

Oko 17 sati u Međugorje je stiglo i 65 hodočasnika iz Rame, nakon tri dana pješačenja.

Večernji molitveni program započeo je molitvom krunice u 18 sati, a središnje svečano misno slavlje počelo je sat vremena kasnije. Predvodio ga je novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

On je u svojoj propovijedi između ostalog rekao:

“Kad bismo znali kako je dobro oprostiti, ne bismo nikada živjeli u svađi. Kad bismo znali kakvo je bogatstvo imati mir, ne bismo nikada tražili sukob. Kada bismo znali kako je velika milost u kajanju, ne bismo nikada bili oholi. Kada bismo znali kako je božanski biti jednostavan, ne bismo nikada nikome život zakomplicirali. Kada bismo znali kolika je snaga u poniznosti ne bismo se nikada gurali za prva mjesta. Kada bismo znali kolika je snaga u nesebičnosti, živjeli bismo život ljubavi. Kada bismo znali kako je blaženo i uspravno govoriti istinu, ne bismo se nikada nikome prodali.  Kada bismo upoznali Mariju, znali bismo da je Krist jedini Spasitelj svijeta”, kazao je fra Jozo poručujući nam kako je ”puno mira ušlo u ljudska srca, obitelji i svijet po imenu Međugorje”.

”Međugorje je Marija, Marija ljubav, a ljubav je Bog. Tako jasna je ta poveznica! Budimo je svjesni. Nemojte ju zaboraviti i napustiti. I Marija i ljubav uvijek vode Bogu ljubavi, Kristu Spasitelju”, istaknuo je provincijal.

U župnoj crkvi svetog Jakova večeras će biti cIjelonoćno klanjanje koje će trajati do 7 sati ujutro.

Ovih dana u Međugorju su bili hodočasnici, iz gotovo tridesetak zemalja svijeta, a neke od njih su; SAD, Italija, Poljska, Francuska, Austrija, Irska, Njemačka, Ukrajina, Slovačka, Engleska, Mađarska, Koreja, Portugal, Libanon, Švicarska, te BiH i Hrvatske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing