Međunarodi volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” u Prozoru-Rami

Međunarodi volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” u Prozoru-Rami

Veliki međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” započeo je i u Prozoru-Rami. Projekt “72 sata bez kompromisa” ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo.

 

Tijekom vikenda u župi Prozor, 38 mladih uključilo se u ovu akciju i dati će svoj doprinos ovoj akciji. Oni će biti raspoređeni na četiri prodajna mjesta ili trgovine, gdje će skupljati hranu i druge potrepštine za najsiromašnije od 9 do 17h. Akciju će provoditi u djelo u prodavnicama Konzum, Baković, Bilić i Sičaja. Srednjoškolci, krizmanici , studenti i bogoslovi će stoga, uglavnom u parovima provesti  po dva sata na jednom od prodajnih mjesta i prikupljati donacije.

 

U nedjelju se sva prikupljena sredstva, od hrane i potrepština pakiraju i dopremaju onima kojima je najpotrebnije. “Druga grupa Prijatelji Maloga Isusa će u župi također pripremati razne salate i druge stvari za zimnicu, koje će biti ponuđene 25. listopada tijekom misijske izložbe”, dodaje sestra Marinela Zeko, koja djeluje u župi Prozor.

 

O projektu

 

“72 sata bez kompromisa” je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva – diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

 

A od tada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi je projekt ostvaren u desetak zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj… Hrvatska će se ponovo pridružiti tom nizu zemalja te će od 15. do 18. listopada mladi pokazati snagu zajedništva i solidarnosti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar