Meggle zatvara fabriku i 160 radnih mjesta u Hrvatskoj, pogone sele u BiH i Srbiju

Meggle zatvara fabriku i 160 radnih mjesta u Hrvatskoj, pogone sele u BiH i Srbiju

Vijest o zatvaranju kompanije Meggle u Osijeku, gašenje proizvodnje i otpuštanje 160 radnika, na noge je digla i javnost i političku scenu u Slavoniji, a kako je kasnije javljeno postrojenja se sele u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

“Nisu rekli da se proizvodnja seli u Bihać i Kragujevac, dakle u BiH i Srbiju. Razlozi su vrlo jednostavni – jeftiniji način poslovanja, funkcioniranja, i možda jednostavniji način funkcioniranja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dvije zemlje, da je to – to. Naravno da mi ne možemo zapovjediti Meggleu gdje će raditi i proizvoditi, ali možemo na drugi način izvršiti pritisak, a to je da Meggle više nije onaj koji se predstavlja u Hrvatskoj, da je to brend koji će očigledno proizvoditi negdje dalje, a ne u Osijeku”, kazao je medijima župan Ivan Anušić.

Kompanija Meggle Hrvatska je u četvrtak objavila da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase.

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine”, navodi se u priopćenju te mljekarske tvrtke.

Kako se najavljuje, Meggle će od 1. siječnja 2021. na hrvatskom tržištu “poslovati kroz novi model poslovanja”.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar