Mektić: Provjeravaju se informacije u vezi s aktivnostima ‘Askera’

Mektić: Provjeravaju se informacije u vezi s aktivnostima ‘Askera’

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je danas u Sarajevu, upitan u vezi sa snimkom koji se pojavio na internetu pod nazivom “Askeri zimski kamp 2018”, izjavio novinarima da su vrlo ozbiljno pristupili toj informaciji i provjeravaju je.

Dodao je da je dao naredbu da se to sve isprovjerava i da mu se informacije o tome što prije dostave.

– To se provjerava. Na prve neke provjere postoje indikativne stvari sumnjivog karaktera, prije svega zato što se opet neka lica iz kriminalnog miljea ovdje nalaze u upravnom odboru tih udruženja i upravljaju direktno tim udruženjem, a ja iskreno vam kažem sumnjam u njihove dobre namjere. Otkud se sad pojavilo to, i u slučaju u RS-u i sada Askera, da lica iz kriminalnog miljea zauzimaju ključne pozicije u tim organizacijama – kazao je ministar Mektić.

Dodao je kako ne vjeruje u iskrene namjere “tih kriminalnih lica” i zato mu je, kaže, sumnjiva “na prvu” ova činjenica kad su u pitanju Askeri.

– Provjerit ćemo ovo do kraja. Uvjeravam vas i obećavam, ako bude išta za šta se možemo uhvatiti da na bilo koji način izlazi iz zakona, to ćemo dostaviti tužiteljstvu, kompletnu, dokumentiranu  informaciju i stvar predati nadležnim institucijama da se bave time – poručio je ministar Mektić.

U medijima se proteklih dana pojavio youtube snimak pod nazivom “Askeri zimski kamp” na kojem se vidi kako djeca različitih uzrasta uče o islamu, ali i rade vježbe slične onima na vojnoj obuci.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar