• Memorijalni malonogometni turnir “Mario Pavlović Manjo i Ivan Pavlović” u Gračacu
  • Memorijalni malonogometni turnir “Mario Pavlović Manjo i Ivan Pavlović” u Gračacu

Memorijalni malonogometni turnir “Mario Pavlović Manjo i Ivan Pavlović” u Gračacu

Prvi memorijalni malonogometni turnir pod nazivom “Mario Pavlović Manjo i Ivan Pavlović” održat će se sutra u Gračacu, točnije na igralištu u Trišćanima.

Organizatori već neko vrijeme planiraju ovaj turnir u čast tragično preminulih Marija i Ivana, a za njegovo prvo izdanje izabran je upravo 10. kolovoza 2022. godine. Na turnir se do sada prijavilo nešto više od 12 ekipa, a prvi susreti kreću već od 14 sati.

“Možemo reći da smo zadovoljni prijavama ekipa. Veći dio priprema za sami turnir je odrađen, kako za igrače, tako i za publiku. Osigurali smo hranu i piće, a ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridruže sutra na igralištu u Trišćanima, na jednoj istinskoj malonogometnoj poslastici, i da zajedno zaigramo nogomet za našeg Ivana i Manju”, poručili su organizatori turnira.

Turnir se igra prema prijavama iz mjesnih zajednica, a jedna zajednica može prijaviti više ekipa.

Za prva tri mjesta je osiguran bogat nagradni fond:

  1. mjesto 1000 KM i pehar
  2. mjesto 500 KM i pehar
  3. mjesto 200 KM i pehar

Igra se prema sistemu 4+1, max. 10 igrača, a osigurane su i dodatne nagrade od 50 KM i pehar za najboljeg igrača, strijelca i golmana.

PAVLOVIĆ, Ivan: Rođen je 7. siječnja 1991. godine u Mostaru. Odrastao je u Gračacu, školovao se u OŠ “Ivan Mažuranić”, a potom u Mostaru u ekonomskoj školi. Volio je svoj Gračac i jezero na kojem je odrastao. Uživao je loviti ribu, družiti se s prijateljima, a prije svega nogomet. Nastupao je za svoj voljeni malonogometni klub “Gračac”, a ostalo je upisano kako je upravo Ivan postigao prvi pogodak koji je taj tim upisao na natjecanjima, i to na turniru u Prozoru. Tragično je preminuo nakon kraće teške bolesti 30. prosinca 2008. godine.

PAVLOVIĆ, Mario Manjo: Rođen je 26. ožujka 1973. godine u Mostaru. Školovao se OŠ “Ivan Mažuranić”, a zatim u Jablanici. Volio je nogomet, a igrao je za “Ramu” na malim i velikim golovima. Bio je odličan nogometaš i omiljen kod publike, ne samo one nogometne, nego općenito. Volio je društvo i šale, a veliki dio slobodnog vremena provodio je u svom lokalu “Marlboro” koji je bio poznat ne samo u Gračacu, nego i cijeloj Rami. U njemu su svoje najbolje mladenačke dane provele mnoge generacije. Preminuo je u prometnoj nesreći 18. siječnja 1999. godine na Makljenu.

 

Za prijatelja našega

Noć je tiha svijeća sija

Za prijatelja našega

I na nebu zvijezde sjaju

Našem Gračacu se spuštaju

Sad sa našeg plavog neba

Manjo Ramu svoju gleda

Dok pogledi k nebu lete

Mnogi se njega sjete

Cijela Rama Manju zna

Kao svijet Šukera

Tog igrača NK Rame

Nogometaš svaki znade

Nikad više na stadionu Rame

Nećemo vidjeti našega Manje

Na grobu je bijelo cvijeće

Marija Pavlovića Rama zaboravit neće

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing