Messiju ponestaje rekorda za rušenje

Messiju ponestaje rekorda za rušenje

Lionel Messi ušao je u povijest španjolskog, ali i europskog nogometa zabivši jučer svoj 31. hat-trick u karijeri u dresu Barcelone. 

S tri gola protiv Levante u pobjedi Barce 5:0, stigao je do ukupno 436 golova za katalonski klub u svim natjecanjima. 

U španjolskoj Primeri upisao je 300. nastup i proslavio ga na najbolji mogući način. Bio mu je to 23. hat-trick u prvenstvu, čime se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Cristianom Ronaldom koji je toliko postigao za Real.

Najbolji strijelac i asistent španjolske lige

Messi, koji je u studenom prošle godine (253. prvenstvenim golom) prestigao Telma Zarru i postao najbolji strijelac u povijesti Primere, sada se s istom legendom izjednačio na 31. hat-tricku u službenim utakmicama za neki španjolski klub.
Messi je sinoć svoje ime upisao i uz rekord španjolske lige po broju asistencija. Skupio ih je 107, dvije više od dosadašnjeg rekorda Luisa Figa, s time da službena statistika priznaje samo posljednjih 25 godina. 
 
 
  
97 golova do apsolutnog rekorda "Liga petice"

Jedan od najvećih rekorda tek treba uloviti. Na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena u pet najjačih europskih liga Messi je skočio na 10. mjesto sa 269 golova, 21 pogodak manje od Cristiana Ronalda (Manchester United, Real Madrid) koji drži 6. mjesto. Rekord drži Jimmy Greaves sa 366 golova, legendarni Gerd Müller ima jedan manje.   

Samo u 2015. Messi je već upisao 11 golova i 6 asistencija u sedam nastupa. Ove sezone ima 26 golova i 13 asistencija u prvenstvu te 37 golova i 20 asistencija kada se zbroje i ostala natjecanja. 

Te brojke zvuče još fascinantnije znajući da je Messi već sedmu sezonu zaredom upisao najmanje 40 golova za klub i reprezentaciju unutar jedne sezone. No, trenutno je u padu, jer je prije sedam godina zabio 41, pa redom 48, 57, 82, 69, 48, i u aktualnoj zasad 40 golova. 
index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar