Meteoalarmi i danas “obojili” BiH: Upozorenje na opasne vremenske prilike

Meteoalarmi i danas “obojili” BiH: Upozorenje na opasne vremenske prilike

Kada su u pitanju udari vjetra građani se upozoravaju na moguća strukturalna oštećenja i rizik od povreda od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Mogući su i prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

U većem dijelu naše zemlje i danas su na snazi meteoalarmi

Narandžasti meteoalarm upaljen je za područja Foče, Trebinja i Livna zbog vjetra čiji udari mogu ići i do 80 kilometara na sat.

Na području Foče i Trebinja očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara na sat, a upozorenje je na snazi do 17 sati, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

U regiji Livna očekuje sjeverni vjetar snage od 60 do 75 kilometara na sat, a upozorenje je na snazi do 15 sati.

Žuti meteoalarm danas je na snazi do 15 sati na području Mostara gdje se očekuju udari sjevernog vjetra jačine 40 do 55 kilometara na sat.

U regijama Sarajeva i Tuzle očekuje se sjeverac snage 40 do 50 kilometara na sat, a žuti meteoalarm je, kako prenosi Srna, na snazi do 12 sati.

Na području Višegrada prognoziran je mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 40 kilometara na sat, posebno u planinskom dijelu gdje može biti i olujni jačine do 65 kilometara na sat. Upozorenje je na snazi do 13 sati.

Narandžasti meteoalarm ukazuje opasne vremenske prilike. Kada su u pitanju udari vjetra građani se upozoravaju na moguća strukturalna oštećenja i rizik od povreda od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Mogući su i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

Žuti meteoalarm ukazuje na potencijalno opasno vrijeme – očekuju se manje smetnje u aktivnostima na otvorenom, a građani se upozoravaju da budu svjesni krhotina koje nosi vjetar.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar