MILANOVIĆ: “Čović se zamjerio Plenkoviću, a on će mu se sigurno osvetiti zbog toga…”

MILANOVIĆ: “Čović se zamjerio Plenkoviću, a on će mu se sigurno osvetiti zbog toga…”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjeluje na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu u Vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia.

Nakon svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu predsjednik Republike i vrhovni zapovjedniki Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je aktuačne teme odgovarajući na pitanja novinara.

“Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije osobe koje zna u EU može nešto promijeniti”, kazao je Milanović govoreći o BiH i dodao: ”Od Čovića su se tražile neke stvari koje spadaju u politički protuprirodni blud.”

”To nije eksces. to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego obrambena pozicija”, rekao je komentirajući odustajanje Dragana Čovića od dolaska na sastanak čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

“Dok oni potpisuju neke gluposti, pohane memorandume, grabež traje. Traje komadanje političkog korpusa. To je nečasno, u koju situaciju ga dovode ovi iz Zagreba… Čović je ispravno odlučio, on se ne može fotografirati s Komšićem”, rekao je.

”Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Sada se on zamjerio Plenkoviću ovim nedolaskom i distancom koju je zauzeo. I ovaj će mu se ići svetiti”, kazao je Milanović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar