Milanovićev obračun sa HDZ-om preko bh. Hrvata: “Ne za ‘zulum’ nad Hrvatima. Boga mi, neće biti manjina. Hrvatska vlast je pokazivala lijenost”

Milanovićev obračun sa HDZ-om preko bh. Hrvata: “Ne za ‘zulum’ nad Hrvatima. Boga mi, neće biti manjina. Hrvatska vlast je pokazivala lijenost”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kazao je kako se “u BiH događaju užasne stvari” te da je “hrvatska vlast posljednjih godina pokazivala lijenost” kada je riječ o problemima Hrvata u BiH. Poručio je da “Hrvati u BiH neće biti manjina”.

Milanović se obratio medijima tijekom manifestacije “Diplomatska berba grožđa” u Jastrebarskom, a koja je organizirana za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u RH, prenose agencije.

Bosnu i Hercegovinu spomenuo je komentirajući izjavu premijera RH Andreja Plenkovića da će se Milanovićem sastati samo u svezi izbora veleposlanika. Milanović je poručio da “ne mora ni to”, ali da će “Plenković biti odgovoran ukoliko budu stvari stajale”.

“Nisam član niti jedne stranke i ne odgovaram stranci, odgovaram biračima i hrvatskom narodu. Borit ću se za njegova prava i u BiH. Ovo što se tamo događa nikako ne valja i mislim da je hrvatska vlast zadnjih godina pokazivala lijenost. To su užasne stvari i ako odu predaleko imat ćemo ozbiljan problem u BiH. Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar BiH, ne za komadanje BiH, ali isto tako ne niti za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali Boga mi neće biti manjina. To je moj stav i to nitko u Hrvatskoj nije govorio iz ekipe HDZ-a. Kao da je to opasno. Čak i da je to opasno, to je posao kao državnika, a nije. To je pitanje duga i časti, ako Plenković ne želi o tome razgovarati, naći ću druge sugovornike”, rekao je Milanović.

Milanović je i ranije imao sličnih izjava kazavši kako “Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu manjina, ali su u manjini i zato ih se može lako zlostavljati” te da “Komšić parazitira na bh. Hrvatima”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar