Ministar Adil Osmanović posjetio Općinu Prozor-Rama

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović i pomoćnik ministra Džemail Ćibo posjetili su u petak Općinu Prozor-Rama gdje su razgovarali sa načelnikom općine Jozom Ivančevićem i predsjednikom općinskog vijeća Esadom Dželilovićem.
 
Razgovaralo se o nastavku suradnje općine Prozor-Rama i Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe. Dosadašnja suradnja ocijenjena je korektnom i dobrom, s naglaskom da se ona uvijek može i treba još više poboljšati. Ministar Osmanović izrazio je spremnost da Općini Prozor-Rama pomogne u rješavanju infrastrukture i obnovi kuća u povratničkim i raseljenim mjestima u općini Prozor-Rama.

Od konkretnih projekata razgovaralo se o izgradnji lokalnih putova u selima Varvara, Gračanica i Klek, kao i o vodovodu u selu Duge. Naglašena je potreba da se broj ovih projekata poveća, kako bi i druga mjesta mogla dobiti što prije kvalitetnu infrastrukturu koja će poboljšati životne uvjete povratnika u ova mjesta.

Načelnik Ivančević upoznao je ministra Osmanovića sa potrebom da se obnove i hrvatske kuće u selima Pajići i Ivanci koji su katastrofalno stradali u zadnjem ratu, a nije se obnovilo gotovo ništa od tih kuća. Problem je u tome što se ova mjesta i njihovi stanovnici dugo godina nisu uopće nalazili na popisima raseljenih mjesta.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar