Ministar Bukvarević kaže da neće biti objave registra branitelja kako žele razvojačeni

Ministar Bukvarević kaže da neće biti objave registra branitelja kako žele razvojačeni

Nakon što su razvojačeni branitelji odustali od daljnjih prosvjeda ispred Parlamenta FBiH jer im je obećano da će se o njihovim zahtjevimaraspravljati na sjednici za 30 dana, federalni ministar za braniteljska pitanja daje do znanje da od njihovih zahtjeva, u konačnici, neće biti ništa. Čini se da vlasti kupuju vrijeme.

Neće biti objave braniteljskog registra na način na koji to pojedine grupe razvojačenih branitelja traže, jer je to u suprotnosti s važećim zakonima i jer za to nemamo dopuštenje nadležne agencije, izjavio je na tiskovnoj konferenciji u Tuzli federalni ministar za braniteljsko-invalidsku zaštitu Salko Bukvarević.

Bukvarević je rako da ni zahtjev za ukidanje braniteljskih udruga, na nači kako to traže razvojačeni branitelji na prosvjedima, nije moguće ispuniti jer, kako kaže, to nije u nadležnosti nijedne razine vlasti.

Podsjeća da niti jedna općina ili županija nisu prestale financirati rad braniteljskih organizacija.

Svi su donijeli odluke o proračunu za ovu godinu i svi su rasporedili ta sredstva. Dakle, taj zahjev nema opću potporu ni među braniteljskim organizacijama, ni među institucijama vlasti”, kazao je on.

KOmentirajući prosvjede razvojačenih branitelja u Sarajevu, isred Parlamenta F BiH, ustvrdio je da je “riječ o grupi boraca koja nema svoje predstavnike niti najavuljuje svoje skupove”.

“Apsolutno ne ispoštuju nijednu zakonsku proceduru. Ono što mi iz Federalnog minisarstva za pitanja braniteljamožemo, za što imamo nadležnost, je samo ih pozvati da se uključe u legalne i legitimne braniteljske organizaije ta da putem svojih organizacija ostvaruju svoja prava i podnose inicijative”, zaključio je federalni ministar za branitelje Salko Bukvarević.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar