Ministar Horvat obećao pomoć za rješenje budućnosti mostarskog Aluminija

Ministar Horvat obećao pomoć za rješenje budućnosti mostarskog Aluminija

Izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predvođeno predsjednikom županijske vlade Nevenkom Hercegom, u utorak je u Tehnološkom parku Intera u Mostaru održalo sastanak s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darkom Horvatom.

Herceg je tom prilikom predstavio potencijale i mogućnosti HNŽ-a koji se nude ulagačima te istaknuo veliki značaj održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru koji, kako je rekao, značajno doprinosi razvoju hercegovačko-neretvanskog gospodarstva, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Govoreći o gospodarskoj suradnji, Herceg je istaknuo probleme u kojima se nalazi Aluminij Mostar, ističući kako očekuje da Republika Hrvatska, kao jedan od suvlasnika poduzeća, pomogne u traženju strateškog partnera.

Kao pozitivan primjer, istaknut je projekt hrvatske kompanije Podravka za čije potrebe razvojačeni branitelji iz HNŽ-a uzgajaju rajčice. Izražena je nada da će Podravka nastaviti započetu suradnju s braniteljskim zadrugama što će snažno potaknuti samoupošljavanje branitelja.

Ministar Horvat također je istaknuo značaj Mostarskog sajma kao mjesta susreta i kreiranja novih konkretnih poslovnih projekata.

Izrazio je spremnost poticanja daljnje suradnje Podravke i braniteljskih zadruga i kazao kako će u okviru svojih nadležnosti pomoći u traženju kvalitetnih rješenja za budućnost Aluminija.

Pozvao je sudionike razgovora da se s posebnom pozornošću posvete mogućnostima koje nude IPA i drugi fondovi koje financira EU jer je to, po njegu mišljenju, način na koji mogu biti realizirane aktivnosti vezane za različna područja.

Pored Hercega i Horvata, sastanku su nazočili zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, generalni konzul RH u Mostaru Marko Babić, županijski resorni ministar Donko Jović, generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža, direktor Intere Vedran Šimunović, direktor Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a Niko Marušić, predstavnik Udruge Marinada Mile Pušić i pomoćnica hrvatskog ministra Ana Mandac.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing