Ministar Jović otvorio 12.simpozij o zaštiti bilja u BiH

Ministar Jović otvorio 12.simpozij o zaštiti bilja u BiH

Donko Jović,  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ otvorio je 12. Simpozij o zaštiti bilja u BiH,  znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, koji je  u organizaciji Društva za zaštitu bilja u BiH započeo jučer u hotelu ”Mostar”, priopćeno je iz Vlade HNŽa.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ pokrovitelj je Simpozija, a ministar Jović je u prigodi otvaranja, uz riječi dobrodošlice, svim sudionicima zaželio  uspješan rad.

”Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ pitanju zaštite bilja pridaje veliki značaj, uvijek imajući u vidu kako su zaštita i očuvanje prirode u kojoj živimo stalna zadaća svakog pojedinca, ali i svih institucija”, kazao je ministar Jović.

”U posljednje vrijeme suočavamo se s ozbiljnom pojavom žutotrba (Euproctis Chrysorrhoea) na području općina Jablanica, Prozor-Rama i Konjic i mediteranske voćne mušice (Ceratitis Capitata) u južnim dijelovima HNŽ. Stoga očekujem da sudionici ovoga Simpozija, sa znanstvenog i stručnog aspekta, progovore i o ovim problemima”, zaključio je ministar Jović.

Inače, 12. Simpozij o zaštiti bilja u BiH koji je koncipiran u 5 sekcija s više od 60 predavanja trajat će do 5. studenog, a u njegovu radu sudjeluju stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Makedonije i Italije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing