Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a poništilo Rješenje inspektora rudarstva vezano za gradnju tvornice u Rami

Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a poništilo Rješenje inspektora rudarstva vezano za gradnju tvornice u Rami

Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a poništilo je Rješenje županijskog rudarskog inspektora vezano za prijavu oko izvođenja pripremnih zemljanih radova za tvornicu “GS-Rama”.  

O anonimnim i drugim prijavama pisali smo ranije. U svemu tome očajno je vidjeti da  kreatori negativnosti pokušavaju zaustaviti gradnju tvornice i izgradnju puta za Orašac. Zar nije dosta što je blokirano otvaranje “Doma za stare i nemoćne” na Šćitu? No, Rješenje ministarstva gospodarstva HNŽ-a je dokaz kako takvi pokušaji propadaju. Nečuveno je da netko pokušava zaustaviti razvojne projekte. Pokušaji blokade propadaju, a projekti idu dalje.

IZ RUBRIKE “VJEROVALI ILI NE”: Ima ih koji bi zaustavili izgradnju nove tvornice!

Ministarstvo je izdalo Rješenje 30. rujna 2022. godine kojim se poništava Rješenje županijskog rudarskog inspektora  od 31. kolovoza 2022. te se predmet vraća prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak. Nakon izdavanja inspektorskog Rješenja poduzeće “Livnoputovi” d.o.o. je izjavilo žalbu te je Ministarstvo gospodarstva tu žalbu uvažilo. Tako je između ostalog u svom Rješenju Ministarstvo gospodarstva navelo i to da je prekršeno više temeljnih načela prvostupanjskog organa propisanih odredbama Zakona o upravnom postupku jer nije utvrđena stvarna istina.

S obzirom da su u prvostupanjskom postupku nepotpuno i pogrešno utvrđene relevantne činjenice ponovnim inspekcijskim nadzorom i uviđajem na lokalitetu i uvidom u svu raspoloživo dokumentaciju utvrditi činjenično stanje po pitanju vrsta radova i drugih radova kojima nije svrha eksploatacija.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing