Ministri o zapošljavanju i socijalnoj politici

Ministri o zapošljavanju i socijalnoj politici

Danas se u Bruxellesu sastaje Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i zaštitu potrošača, na kojem sudjeluju i potpredsjednica Vlade Hrvatske i ministrica za socijalna pitanja Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Glavne su teme prioriteti u području politike zapošljavanja, modernizacija tržišta rada i s tim povezana – socijalna politika.

Na dnevnom redu Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i zašitu potrošača govorit će se o zapošljavanju i socijalnoj politici u sklopu Europskog semestra 2015. Europski semestar temelji se na investiranju, srukturnim reformama i fiskalnoj odgovornosti,  a sve to utječe na zapošljavanje i socijalnu politiku svake od zemalja Europske unije.

Ministri razgovaraju o modernizaciji tržišta rada i kako pomoći zaposlenima da se prilagode novim potrebama, o reformama koje zemlje članice poduzimaju oko tržišta rada, o investiranju u ljudske resurse ponajprije putem obrazovanja i dodatne stručne obuke, o tome kako vratiti na posao i reintegrirati ljude koji su dugo bili bez posla, o stvaranju novih radnih mjesta kroz poticaje i poreznu politiku.

Vijeće bi trebalo prihvatiti zaključke o strateškom okviru na području zdravlja i sigurnosti na radu.
vijesti.hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar