Mjesečno zapošljavana 23 službenika na državne jasle

Mjesečno zapošljavana 23 službenika na državne jasle

Broj službenika u institucijama BiH za pola godine povećan je za 135, što znači da su prosječno mjesečno posao dobijala 23 službenika, piše Glas Srpske.

Prema najnovijim podacima Agencije za državnu službu BiH, u institucijama na razini BiH na kraju lipnja radilo je 3.887 službenika, dok ih je na početku godine bilo 3.752, prenosi Srna. Od ukupnog broja službenika, najviše je stručnih savjetnika i to 1.234, a ovaj broj je za samo pola godine porastao za čak 51. Ista situacija je i sa stručnim suradnicima, jer ih je za pola godine posao dobilo 58, čime je vojska njih u institucijama BiH dostigla brojku od 710.

Popunjavana su i radna mjesta pomoćnika, a za samo pola godine ministri i direktori dobili su čak 27 radnika koji im pomažu u obavljanju njihovih poslova. Zaposleno je i 16 novih viših stručnih suradnika, te pet šefova unutarnjih organizacijskih jedinica, kao i jedan tajnik s posebnim zadatkom, dok je pao broj tajnika jer ih je na kraju lipnja bilo 19, što je za 23 manje u odnosu na početak ove godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar