• Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao
  • Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao
  • Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao
  • Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao
  • Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao

Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao

Zasigurno ste do sada primjetili ili već odavno pratite instagram profil artmagic_go. Ako niste, vrijeme je da se bolje upoznate s radom naše dvadesetogodišnje Kiseljačanke Gabrijele Oroz.
Instagram profil sa svojim radovima je pokrenula radi ljepšeg i lakšeg promoviranja rada, ali i kako bi pružila priliku svim zainteresiranim da dobiju dio njene kreativnosti, kao prelijep I dugotrajan poklon dragoj bliskoj osobi ili ukras u vlastitom domu. “Odlučila sam uz profil na Facebooku napraviti i profil na Instagramu u vezi svojih crteža. Mislim da mi to dosta pomaže kako bi i ostali vidjeli ono sto stvaram i crtam. Naravno bude i pokoja narudžba, ali većinom crtam rodbini i prijateljima”, rekla je Gabrijela za Artinfo.
Talent i rad
Svi znamo da se ljudi rađaju s različitim darovima i talentima, ali isto tako znamo da ukoliko izostane rad, talent propada. Oni najsretniji, među kojim je i naša Gabrijela, rano svoj talent prepoznaju, njeguju i usavršavaju. “Još kao mala uživala sam u crtanju! Sjećam se još u vrtiću su me tete i drugi uvijek isticali kad je u pitanju crtanje i kreativnost, prepoznali su moj talent za što sam danas malo reći zahvalna! Što se tiče tehnika najviše crtam olovkom, temperama, a sada počinjem raditi i uljanim bojama”, prisjeća se Gabrijela, te dodaje da iako je trenutno nezaposlena nastoji svoje vrijeme ispuniti onim što je ispunjava i što zaista voli. Ako niste pomislili da je to crtanje, vratite se na početak teksta.
Umjetnost u BiH
Tijekom povijesti Bosne i Hercegovine umjetnost i umjetnici su često bili zanemarivani, a nažalost ni danas situacija nije znatno bolja. Svakako da ima izuzetaka među bh. općinama i gradovima koji više ulažu u umjetnost i njeno promicanje, među kojim je, slobodno se može reći i Kiseljak.
Ipak, uzimajući u obzir širu sliku, Gabrijela je kao i velik broj njenih vršnjaka sreću potražila izvan granica BiH. „Svoju budućnost nekako ne vidim u Bosni i Hercegovini, mislim da se ovdje umjetnost ne cijeni toliko kao u drugim državama.
Ali bez obzira na to ja nisam odustala, motivaciju mi daju sami moji crteži i moj trud. Otišla sam u inozemstvo sa velikom željom i nadom da ću jednoga dana uspjeti ostvariti svoje snove i ciljeve“, rekla nam je Garijela, a osobito ističe da, iako joj je crtanje za sad hobi, najveća želja joj je da joj to jednog dana bude posao i ono čime će se baviti u budućnosti.
Ona mala djevojčica, čiji su vrtićki crteži plijenili pažnju, po završetku srednje umjetničke škole u Kiseljaku danas izrađuje skoro profesionalne portrete različitim tehnikama, koje možete pogledati na instagram profilu.
Autor: R.I.
Izvor: Vecernji.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar