Mladi Dubrovačke biskupije na nedjeljnoj svetoj misi na Lugu

Mladi Dubrovačke biskupije na nedjeljnoj svetoj misi na Lugu

Jučer je u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati nedjeljno misno slavlje predvodio domaći sin don Tihomir Šakota koji je trenutačno župnik u dubrovačkim župama Vitaljina, Pločice i Dubravka,  uz koncelebraciju župnog vikara don Ivana Butuma.

Pored Lužana, na ovoj misi su sudjelovali mladi Dubrovačke biskupije te mladi HKDD-a Konavle.

Pod svetim  misnim slavljem pjevao je Dječji zbor prijatelja Maloga Isusa filijale Lug.

Don Ivan Butum  se na koncu svetog misnog slavlja zahvalio mladima koji su došli iz Dubrovnika te sudjelovali u čitanju liturgijskih tekstova kao i domaćim pjevačima filijale Lug.

Don Ivan se osvrnuo na don Tihomirovu propovijed u kojoj je istaknuo kako se podižu spomenici državnim poglavarima i mnogim znanstvenicima te isti bivaju porušeni, a jedino Kristov križ ostaje zauvijek.

" Župnik sam u tri dubrovačke župe što me sprječava da posjetim Ramu, svoj Lug i vas kad god poželim, ali nemojte misliti da sam vas zaboravio dragi prijatelji. Mislim na vas u svojim molitvama.", kazao je na koncu svetog misnog slavlja don Tihomir.

Nakon misnog slavlja upriličeno je druženje i zajednički ručak za hodočasnike iz Dubrovnika, a potom i obilazak Franjevačkog samostana Rama Šćit i Ramskog jezera. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing