Mladi Ramci osvojili Božićni turnir u Posušju

Mladi Ramci osvojili Božićni turnir u Posušju

Na Božićnom mini basket festivalu u Posušju igrači Hrvatskog košarkaškog kluba Rama, rođeni 2003. godine, osvojili su prvo mjesto uvjerljivo svladavši sve protivnike.

U prvim utakmicama svladali su ekipe Posušja, Širokog II. i ekipu Brotnja iz Čitluka. U polufinalnom meču pobijedili su ekipu Ljubuškog s 35 koševa razlike.

U završnom ogledu sastali su se s ekipom Širokog koja je slovila kao favorit ovoga natjecanja. Već od početka mladi Ramci su pokazali tehničku superiornost u odnosu na protivnika, kao i mirniju ruku u završnicama napada, te su već na poluvremenu imali prednost, a na kraju rezultat je iznosio 32:19 za superiorne Ramce.

Najbolji igrač turnira je Danijel Škarica kojeg je u stopu pratio odvažni i najbolji strijelac u finalnom ogledu Boris Petrović, uz odličan obrambeni i skakački učinak Mateja Antunovića i Pave Miličevića te borbenog Josipa Raiča. Za ekipu Rame nastupili su Josip Raič, Stjepan Dolić, Marko Malekinušić, Pavo Miličević, Matej Antunović, Ante Penava, Danijel Škarica, Ivica Tomić, Stjepan Džolan, Šimun Fofić i Boris Petrović.

Ovaj odličan rezultat dječaka trenera Mije Knježevića upućuje na dobar rad u Školi košarke HKK Rama, s obzirom da su i prošle godine s istom generacijom dječaka rođenih 2002./2003. godine zauzeli 1. mjesto u ligi SBŽ bez ijednog poraza. Ovaj Božićni mini basket turnir u Posušju je organizirala Košarkaška akademija Herceg Bosne, koji je, uz natjecanje mladih košarkaških nada, bio i festival dječjih osmijeha i sreće.

Škola košarke u Rami, koju je 1994. godine pokrenuo trener Marinko Palinić, iznjedrila je brojne vrhunske košarkaše koji su nastupali u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao i u raznim profesionalnim klubovima.

vecernji.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar