Mladi Splićanin umro od gripe

Mladi Splićanin umro od gripe

"Riječ je o čovjeku mlađe životne dobi koji je do sada, kako smo doznali od rodbine, bio potpuno zdrav. On je, nakon što je nekoliko dana kod kuće imao povišenu temperaturu, u subotu primljen na Kliniku za plućne bolesti KBC-a Split te je zbog njegova zdravstvenog stanja zatražen konzilijarni pregled internista. 

Nakon tog pregleda pacijentu se stanje vrlo brzo drastično pogoršalo i on je s teškom upalom pluća premješten kod nas na JIL. Usprkos činjenici da smo poduzeli sve mjere liječenja koje moderna medicina poznaje, zdravstveno stanje pacijenta strahovito se brzo pogoršavalo. Priključili smo ga i na respirator, no stanje mu se nije poboljšavalo. U subotu navečer priključili smo pacijenta i na ECMO uređaj, no ni to nije dalo rezultata" rekao je za Slobodnu Dalmaciju doc. dr. Nenad Karanović, voditelj Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split. 
 

Zatajenje svih organa

Tjelesna temperatura pacijenta na JIL-u nije prelazila 38,5 stupnjeva, no usprkos tome zdravstveno mu se stanje nije poboljšavalo. 

"Postupno je došlo do zatajenja svih organa, od čega je čovjek na kraju i preminuo. Krv pacijenta poslali smo na testiranje u Zagreb i iz tog ćemo nalaza vrlo vjerojatno doznati uzrok smrti. Sumnjamo da je pacijent preminuo od virusne infekcije, a u takve infekcije spada i gripa", naglasio je Karanović. 

"Radim u bolnici više od 30 godina i stalno sam zaposlen na JIL-u. Zaista ne pamtim da se nekom pacijentu zdravstveno stanje tako drastično pogoršavalo, gotovo iz minute u minutu", zaključio je nesvakidašnji slučaj dr. Karanović. 
 

Danas.hr
Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar