Mladi Vatreni za Sportske novosti o mogućem transferu karijere: “Klopp me želi? Evo što ću vam reći o toj priči”

Mladi Vatreni za Sportske novosti o mogućem transferu karijere: “Klopp me želi? Evo što ću vam reći o toj priči”

Koliko hrvatski reprezentativni veznjak Luka Sučić (20) znači momčadi aktualnog austrijskog prvaka Red Bull Salzburga uvjerio je još jednom u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige Roma – Red Bull Salzburg 23. veljače.

Piše: Jure Burić

Naime, zbog određenih problema s ozljedom trener momčadi iz Salzburga Matthias Jaissle nije ga stavio od početka uzvratnog dvoboja protiv Mourinhove momčadi na rimskom Olimpicu, već mu je bio namijenio drugo poluvrijeme ili ako im stvari krenu po zlu.

Kada je Sučić ušao u igru na početku drugog poluvremena Dybala i društvo imali su već vodstvo (2:0), koje im je bilo dovoljno za prolazak, budući da je RB Salzburg u prvoj utakmici slavio sa 1:0. Od hrvatskog reprezentativca se očekivalo da pomogne suigračima da se napravi povoljan rezultat za prolaz u osminu finala tog natjecanja.

Istina, Sučić je ulaskom donio mir u svoju ekipu, igra Salzburga dobila je novu dimenziju, ali Crveni bikovi ipak nisu bili te večeri spremni na iznenađenje na stadionu Olimpico u Rimu.

Na koncu su Jose Mourinho i njegovi štićenici slavili prolaz, dok je za Luku Sučića i njegove suigrače to bila posljednja postaja u Europskoj ligi ove sezone.

image

ASHLEY WESTERN Dppi Via Afp
Šteta zbog Rome

Unatoč pobjedi u Salzburgu (1:0), u Rimu niste uspjeli sačuvati prednost i morali ste se pozdraviti s Europom prilično rano, krajem veljače?

“Baš mi je žao zbog toga, šteta sto smo ispali. Prvo poluvrijeme smo malo “odspavali”, a Roma je kaznila to i napravila prednost od 2:0, što je na kraju priče zapravo bio ukupni rezultat (2:1) ovog našeg dvoboja. Mislim da smo u utakmicu ušli s previše respekta, a niti ne trebam govoriti kakva je Roma ekipa, na čelu s vrhunskim trenerom Joseom Mourinhom”, kaže Luka Sučić.

Problemi s koljenom

Vi ste propustili i utakmicu minulog kola austrijskog prvenstva (u kojem ste trenutačno također lider na tablici), protiv Rieda, o čemu se zapravo radi?

“Posljednjih nekoliko tjedana osjećao sam bolove u koljenu lijeve noge, nekad bi koljeno malo i nateklo, a liječnici i pregledi nisu otkrili ništa. Stoga trener Jaissle nije htio ući u preveliki rizik, da se stanje ne bi još dodatno pogoršalo.”

Niste imali javnih istupa nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila brončanu medalju. Jeste li sredili dojmove s tog velikog turnira?

“Da, da, dojmovi su posloženi, ali taj doživljaj i događaji njega uvijek mi se vraćaju. Sjećanja na sve doživljeno u Kataru ostaju zauvijek dio mene.”

image

Foto: Cropix

Je li vam krivo i žao što niste dobili minutažu na tom prvenstvu, niste nastupili u niti jednoj od sedam utakmica hrvatske reprezentacije?

“Moj prvobitni cilj, zapravo san, je ostvaren. Želio sam i sanjao sudjelovati na takvom velikom nogometnom natjecanju, da budem dio kadra Hrvatske, i sve mi se to ostvarilo. Bio sam također i najmlađi sudionik, a ta činjenica je još jedan razlog moje sreće i zadovoljstva. Zato, niti u podsvijesti nema ljutnje, odnosno razočarenja zbog minutaže. Biti dio momčadi koja je uzela brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, broncu jakog sjaja, sjaja zlata, pa to je vrh vrhova. Pogledati unazad i sjetiti se koga je sve Hrvatska na tom Mundijalu izbacila i poslala kući zaista je nevjerojatno. Nisam bio na travnjaku u tim okršajima, ali bio sam tu, dio momčadi, proživljavao što i ostali igrači. Moram također istaknuti da sam dosta naučio u tom vremenu provedenom u reprezentaciji.”

Čvrsto na zemlji

Kako su vas prihvatili stariji suigrači, senatori nacionalne momčadi?

“Ma, ljepota! Mogu samo lijepe riječi izgovoriti o tom pitanju! Bili smo kao jedna obitelj, klapa, složni u istim namjerama i cilju. Sve to je pomoglo da ostvarimo novi rezultat za povijest.”

Posljednjih tjedana čitali smo u nekoliko navrata i slušali izvješća kako ste na meti slavnog Liverpoola, da vas menadžer momčadi s Anfield Roada Jürgen Klopp želi i da su kontakti već ostvareni?

“Čitao sam i ja neke od tih priča i to je sve što vam mogu reći o toj temi. Naravno, drago mi je što me se spominje u tom kontekstu, ali na zemlji sam čvrsto, ne “letim” zbog tih priča i napisa. Kada dođe vrijeme za to, vidjet ćemo što će se dogoditi, izvagati što je najbolje za nastavak moje karijere. Moje je da u klubu i reprezentaciji igram najbolje što mogu, a transfer će onda doći sam od sebe.”

Poznavajući kupoprodajnu politiku Red Bull Salzburga, vjerujemo da će vas ovoga ljeta ipak prodati…

“Poznato je i meni da se ovdje tako radi, svakog ljeta bilo je prodaje igrača, a pretpostavljam da će i nadolazećeg ljetnog prijelaznog roka biti isto ili slično. Hoće li se i moje ime naći u tom kontekstu zaista ne znam, niti me to opterećuje. Neka bude kako će biti.”

Što se tiče nastavka vaše karijere spominje se, dakle, Engleska, konkretnije Liverpool, a navodno, i neki talijanski klubovi vas žele. A gdje biste vi, zapravo, najradije nastavili karijeru?

“Otvoren sam za sve, mogu igrati u bilo kojoj ligi, ali mojem stilu igre najviše ipak leži i odgovara Španjolska.”

Izvor: Sportske.jutarnji.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing