Mlinarević Sopta kaže da je zbog pisanja o Čoviću i prijetnji nakon toga izgubila dijete i oboljela od karcinoma dojke

Mlinarević Sopta kaže da je zbog pisanja o Čoviću i prijetnji nakon toga izgubila dijete i oboljela od karcinoma dojke

Književnica Martina Mlinarević Sopta gostovala je na TV Face kod Senada Hadžifejzovića i iznijela nevjerojatne teze: da je, vjerojatno, zbog velikog stresa prouzročenog prijetnjama zbog kritičkog pisanja prvenstveno prema Draganu Čoviću izgubila svoje prvo dijete ali i oboljela od karcinoma dojke. Ova književnica do sada je izdala tri knjige koje su, prema istraživanjima, bile najčitanje ne samo u BiH nego i u Hrvatskoj.

Martina Mlinarević u medijima se nije pojavljivala pet godina. Gostovala je na Face TV u emisiji Senada Hadžifejzovića gdje je izjavila kako je zbog prijetnji koje je dobivala zbog svog pisanja izgubila dijete i oboljela od raka. ”Bilo je jako turbulentno to razdoblje te 2013. godine za mene. Radilo se o strašno jakim političkim pritiscima koje sam imala u vrijeme teksta o, konkretno se radilo o Čovićevoj kući koja da bi mogla biti sagrađena skrenuo se tok rijeke Radobolje. Tada sam imala strašno velike probleme. U to vrijeme bila sam trudna sa svojim prvim djetetom kojeg sam nažalost izgubila u svemu tome. Vjerojatno se strest manifestirao i kulminirao i to je bila crta koja je meni presudila da ću se jednostavno povući na neko vrijeme, a zauvijek od komentiranja političke situacije u ovoj zemlji’, rekla je Mlinarević Sopta, pojašnjavajući da se radilo o “seriji prijetnji i zastrašivanja njoj i njezinoj obitelji”.

Ona je kazala da se tog perioda niti ne želi prisjećati, ne navodeći tko je upućivao prijetnje, kakve su bile kao i je li prijetnje prijavljivala.

Nakon gubitka prvog djeteta ova književnica susrela se sa novom životnom borbom, borbom protiv karcinoma dojke, kraj svog braka, a emocije i promišnjanja putem svog Facebooka podijelila je i sa tisućama svojim facebook prijateljima. Točnije, čak 93 tisuće, što je čini jednom od napraćenijojm osobom u ne samo u BiH.

“Kad sam ležala u bolnici ja sam opet ‘oprala’ Dragana Čovića i cijelu hercegovačku elitu zbog situacije u mostarskoj bolnici, jer jednostavno ne možete ostati nijemi na sve to što se događa. Ne možete ostati gluhi i slijepi na cijelu situaciju. To će ostati zauvijek u meni i ne možete to iskorijeniti bez obzira na zdravstvenu situaciju, na sve ono što prolazite'”, rekla je Mlinarević.

Inače, Martina Mlinarević svoje prve spisateljske početke počela je na portalu Poskok.info pišući pod pseudonimom  ‘OldSkul’, također kritizirajući društveno-politička zbivanja.

Pogledajte cjelokupan intervju:

https://youtu.be/8RO3xWqjHIs

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar