• Modri nakon drame srušili Norvežane
  • Modri nakon drame srušili Norvežane
  • Modri nakon drame srušili Norvežane

Modri nakon drame srušili Norvežane

U ludoj utakmici i nakon 120 minuta velike bitke, Dinamo se plasirao u Ligu prvaka. Modri su slavilli 4-1 protiv Bodo/Glimta golovima Oršića, Petkovića, Drmića i Bočkaja.

Čudesna pobjeda i večer za pamćenje. Dinamo je igrao fantastično i vodio je 2-0 golovima Oršića i Petkovića, no stao u nastavku i nestao s terena. Bodo je smanjio i s 2-1 ušli smo u produžetke. Tekla je 117. minuta, činilo se da ćemo glledati penale, ali onda se ukazao Drmić, zabio za 3-1 pa asistirao Bočkaju za 4-1. Erupcija oduševljenja na Maksimiru, noć za pamćenje.

Što nije uspio u 90 minuta prve utakmice na umjetnoj travi u Norveškoj, Dinamo je u uzvratu na maksimirskom tepihu uspio u manje od četiri. Mislav Oršić (29) bacio je zapadnu i sjevernu tribinu u trans ranim golom Bodo/Glimtu.

Sve je krenulo od golmana “modrih” Dominika Livakovića, loptu je nakon ispucavanja glavom pokušao preusmjeriti Bruno Petković, a ona je potom došla do Martina Baturine koji je primijetio slobodnog Oršića na lijevoj strani.

Mislav je pokušao desnom nogom iz blizine, završilo je to u bloku igrača Bodo/Glimta Bricea Wembangoma, ali lopta se vratila napadaču “modrih” i ljevicom ju je zakucao pod prečku.

Oršić ima briljantan početak sezone, to mu je već sedmi gol u 12. nastupu, treći u Europi

Osim toga, prvi je strijelac HNL-a uz Diona Drenu Belju iz Osijeka s četiri gola. Zanimljivo, igrači gostiju odmah su se okupili kod golmana na kratkom šesnaestercu na kratkom sastanku, što je doista rijetkost dok traje utakmica

Inače, Oršićev gol ušao je među pet najbržih golova “modrih” u Ligi prvaka ikad, uključujući i pretkola. Brži su bili samo Goran Ljubojević (2. minuta, Ekranas, 2006.), Sammir (3. minuta, Šerif, 2010.) i Mario Mandžukić (3. minuta, Linfield, 2008.). U četvrtoj minuti, također u play-offu Lige prvaka, zabio je 2011. švedskom Malmöu Sammir.

Bruno Petković pobrinuo se za potez utakmice, ali možda i cijele sezone Lige prvaka kad je u 35. minuti, nakon što je lagano primirio ubacivanje Stefana Ristovskog, škaricama s 12-13 metara udaljenosti. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Bodo/Glimt u nastavku je bio opasniji, Dinamo smanjio pritisak i primio gol u 70. minuti

Dino Perić, koji je nekoliko minuta prije tražio zamjenu, nije mogao zaustaviti Alberta Gronbaeka koji je ušao u igru sedam minuta ranije. Izbio je igrač gostiju sam pred Livakovića i smanjio na 2-1.

Gol vrijedan Lige prvaka zabio je Josip Drmić u 117. minuti, a u 120. minuti pobjedu je zapečatio Petar Bočkaj.U regularnom dijelu pogotke su za Dinamo dali Mislav Oršić (4) i Bruno Petković (35), dok je za Bodo/Glimt zabio Albert Gronbaek (70).

Bila je to utakmica s dva potpuno suprotna poluvremena, Dinamo je bio agresivan i rastrčan u prvom, a Bodo/Glimt potpuni gospodar u drugim dijelu.Nakon dva gola i euforičnog prvog dijela, Dinamo se u drugom dijelu posve “ugasio”, da bi tek u produžetku bio nešto opasniji. Prolaz i milijune eura su donijele zamjene Drmić i Bočkaj, koji su krajem produžetka odveli Dinamo po osmi puta u Ligu prvaka.

Norveški prvak u Zagrebu je branio prednost od 1-0 iz prve utakmice i tražio je prvi ulazak u LP u svojoj povijesti, dok Dinamu prolaz znači povratak među elitu nakon što je 2020. i 2021. godine zapeo baš na ovoj, zadnjoj stepenici.

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar