Modrić golčinom srušio žestoke Turke!

Modrić golčinom srušio žestoke Turke!

Hrvatska je u prvom kolu skupine D  Europskog prvenstva pobijedila Tursku s 1:0 sjajnim pogotkom Luke Modrića u 41. minuti.

Bila je to vrlo dobra uvodna predstava izabranika Ante Čačića, koji su, uz gol, čak tri puta tresli okvir gola. Imali smo najviše udaraca na gol od svih momčadi koje su dosad igrale, te je pobjeda protiv žestokih Turaka, koji su izmasakrirali Vedrana Ćorluku, više nego zaslužena.

Pobjednički zgoditak postigao je sjajnim volejem Modrić, a u drugom dijelu je Hrvatska nadigrala Turke, Srna i Perišić su pogađali grede, a igrači u kockicama propustili još mnogo prilika. Hrvatska je možda i lakše od očekivanoga stigla do pobjede na startu, te se sada u miru mogu posvetiti utakmicama s Češkom i Španjolskom.

Za razliku od strašnih slika huliganizma u subotu u Marseilleu, hrvatski i turski navijači su zajedno došli na utakmicu, te su time zaradili poštovanje cijelog nogometnog svijeta, s obzirom da je ovo bio dvoboj najvećeg mogućeg rizika.

Kao i što je najavljivao, hrvatski izbornik  Čačić je izveo sastav koji su novinari objavili još prije dva dana, s Milanom Badeljom umjesto Marka Pjace, dok je iznenadio Fatih Terim koji je izostavio svog najboljeg napadača Buraka Yilmaza, da bi utakmicu započeo Cenk Tosun.

Već nakon 80 sekundi igre Rakitić je imao polupriliku, no nije dovoljno dobro zahvatio loptu, a novi pokušaj imao je Brozović glavom u 22. minuti nakon ubačaja Perišića. Prvi udarac u okvir vrata ostvario je Badelj u 28. minuti, ali je iz voleja pucao ravno u turskog vratara. Samo minutu kasnije ogromna prilika za Turke, Gonlun je ubacio s desne strane, a potpuno sam je ostao Tufan koji s pet metara puca glavom, ali je Subašić zaustavio loptu na samoj gol-liniji.

U 21. minuti Tosun je laktom raskrvario Ćorluku, koji se vratio u igru s povezom oko glave, a turski napadač je dobio samo žuti karton. U 39. minuti Mandžukić je pokušao mlako nogom s 15 metara nakon gužve, a u 41. minuti Hrvatska je napokon povela fantastičnom pogotkom Modrića. Luka je naletio na odbijenu loptu iz šesnaesterca i s 25 metara desnom nogom iz voleja zatresao mrežu nespremnog vratara Babacana za erupciju oduševljenja brojnih hrvatskih navijača na Parku prinčeva.

U poluvremenu je Terim uveo u igru opasnog napadača Fenerbahčea Sena, a ovaj je već u 48. minuti uputio nezgodan volej, koji je srećom blokiran. U 52. minuti Hrvatsku su centimetri dijelili od drugog gola jer je Srna iz slobodnog udarca s 18 metara pogodio gredu. U 54. minuti ubačaj Perišića s lijeve strane vratar Babacan je kratko odbio, a Srna je natrčao i svojom slabijom, lijevom nogom poslao loptu pokraj vrata. U 61. minuti Brozović je pokušao volejom iskosa s desetak metara, ali je lopta otišla malo preko gola.

U 67. minuti novi ubačaj Perišića s desne strane, ali je Brozović malo zakasnio da je sprovede u praznu mrežu. U 72. minuti nova greda za Hrvatsku – ubačaj Mandžukića s lijeve strane sačekao je potpuno sam Perišić, a njegov udarac glavom odsjeo je ponovno na gredi. U 79. minuti Brozović upućuje novi šut glavom, ovaj put turski vratar odbija loptu ispod grede u korner.

U 81. minuti Turci so prvi put zaprijetili u drugom dijelu, srećom slobodni udarac Erkina lako je ukrotio Subašić. U 83. minuti Perišić izbija sam ispred turskog vratara koji brani njegov udarac, a tek u 86. minuti Čačić radi prvu izmjenu, te Perišića mijenja Kramarićem. Uskoro u igru ulazi i Schieldenfeld, a Turci do kraja ne uspijevaju ozbiljno priprijetiti našim vratima.

U drugom susretu prvoga kola ove skupine u ponedjeljak će igrati Španjolska i Češka.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u petak 17. lipnja protiv Češke u Saint-Etienneu u 18 sati, a u posljednjem, 3. kolu će Hrvatska igrati protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu u 21 sat.

HRVATSKA – TURSKA 1-0

Strijelci: 1-0 Modrić (41)
Pred 45.000 gledatelja na stadionu Park Prinčeva sudio je Jonas Eriksson iz Švedske.
HRVATSKA: Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Strinić – Badelj, Modrić – Brozović, Rakitić (Schildenfeld, 89), Perišić (Kramarić, 86)- Mandžukić (Pjaca, 90+3)
TURSKA: Babacan – Gonul,  Topal,  Balta,  Erkin – Selcuk Inan, Tufan –  Turan (Burak Yilmaz, 65), Ozkayup (Sen 46),  Calhanoglu –  Tosun (Mor, 69)

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar