• Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz
  • Modrić utišao Pariz

Modrić utišao Pariz

Nitko ne može u deset utakmica s Hrvatskom ostati neporažen, poručili su Vatreni na Stade de Franceu i konačno, nakon 24 godine neuspješnih pokušaja skinuli skalp Tricolorima. Ujedno prvi put Hrvatska je svladala aktualnog svjetskog prvaka… Liga nacija sada iz našeg perspektive izgleda bolje nego ikad, Hrvatska ima sve u svojim rukama i u rujanskim dvobojima s pobjedama išla bi na Final-four. Zlatko Dalić dočekao je da mu Didier Deschamps mora čestitati, ovaj put na hrvatskoj strani bilo je sreće, no koliko je put ispalo obratno kad je bilo mnogo važnije. Neka, slatko je dobiti, sjajno je srušiti i taj komplekst, pjesma naših navijača i slavlje s ekipom najava su novih velikih ambicija.- piše Jutarnji.hr

Hrvatska je savršeno otvorila prednošću već od pete minute

Luka Modrić s bijele točke svladao je Maignana nakon prekršaja Konatea na Budimiru. Francuska je ovaj put bila prisiljena otkriti karte, taktika vrebanja protivničke pogreške koja joj je protiv Vatrenih često bila dobitna ekspresno je propala i Deschampsovi majstori morali su demonstrirati koliko su raspoloženi za igru. Imali su posjed, bilo blizu kaznenom prostoru, ali nisu uspjeli izigrati odličan defenzivan blok. Erlić i Šutalo i protiv najjačih svjetskih špica igrali su na vrhunskoj razini, to što su njih dvojica ponudili apsolutno oduševljava.

No, izvrsnu je utakmicu odigrao na desnom braniču i Josip Stanišić. Ukratio je Mbappea kao rijetko tko i samo zbog poštovanje prema fantastičnom igraču nećemo napisati da ga je stavio u mali džep. Pobjegao je od njega na svoju desnu stranu… Bilo je evidentno da Benzema i Mbappe ne daju najbolja izdanje, umor i ozljede ostavile su traga, ali to su takve klase da bi iskoristili kad bi im Hrvatska išta servirala.

Kakav kafkanski preobražaj

Hrvatska koju su mnogi trpali mrežu i čije je defenziva bila porozna dobila je Dansku i Francusku s 1:0. Vatreni imaju nove junake – ovaj su put u obrani, a Ivica Ivušić je sjajno branio.

Modrić i Brozović vodili su igru Hrvatske, Kovačić nije bi toliko točan u prvom dijelu, a kasnije je i Brozović napravio nekoliko pogrešaka, osim gola naši u prvom poluvremenu nisu napravili pravu šansu, iako su prijetili u nekoliko akcija. Izostao je uspješan zadnji pas, a kad je Budimir jednom prošao šut mu je blokiran.

Farncuska je najavila pobjedu, njihovi su navijači bili nestrpljivi ali bućni i bilo je jasno da u drugom poluvremenu moraju dati gas do kraja. Mbappe je pojačao ritam, Tchoumeni koji je upao u poluvremenu dao je više konkretnosti u veznom redu, ali dugo su to bili samo pokušaji ili udarci koje Ivušić sigurno zaustavljao. Benzema je “zapalio vatru” u 53. minuti kad se gotovo prošetao do vrata i u zadnjem je časti naletio na znak “stop”.

U 58. minuti moglo je biti 2:0 za Hrvatsku

Juranović je pobjegao po lijevoj strani, nije se odučio za udarac iako je bio blizu vratima, tražio je Pašalića kojem je uklizao francuski igrač i spasio gol.

Zatim je Mbappe prošao kad se preselio desno, ali Ivušić je bio na mjestu. Kod nekih naših igrača u drugom dijelu osjetio se umor. Francuzi su počeli više kreirati, dobivali su veći prostor i postali su jako opasni. Iako su Brekalo i Majer izigrali lijepu šansu, no udarac veznjaka Rennesa obranio je Maignan.

Tricolori imaju širi kadar i bolje zamjene, njihovi igrači s klupe donijeli su impuls, tribine su ih nosile, nekad su ih ljutile odluke izraelskog suca Orela Grinfeelda, ali kad ne ide ljutnja je češća… U finišu je Deschamps uveo i Griezmanna umjesto veznjaka Guendouzi, sve karte je bacio na napad. Naši dečki s klupe, a Dalić je promijenio cijeli napaački red, nisu imali odgovor, nisu došli do izražaja i zato su Vatreni sve više patili. No, znali su i odgovoriti, kao kad je pucao Vlašić, a golman obranio.

Najvažnije je da se Hrvatska postavila s gardom, odvažno i odlučno. Da je u zadnje tri utakmice Liga nacije dala razloga za optimizam u Kataru. Nije to više bila ona porozna ekipa kojoj svi trpaju u mrežu, vidjelo se više samopouzdanja, trke, ali prije svega kohezije u igri.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar