“MOJE BOŽIĆNO PISMO”: “Ljubav skrivena u jaslicama”

“MOJE BOŽIĆNO PISMO”: “Ljubav skrivena u jaslicama”

O koliko sam sretan kad u ove hladne dane mogu biti gost vašeg toplog doma, vjerujem da ste i vi sretni što ste me primili, proslavljate sa mnom moj rođendan, osjećam se jako veselo.
Nemam preveliki zahtjeva, jedina moja želja je da budete svi na okupu sa svojom obitelji i da ste sretni. Ne trebate se previše mučiti oko spremanja i uređenja vašega doma, nije vam potrebna ni tolika hrana, hranit će te se mojom prisutnošću.

Važno je da je toplo i da su vam srca čista i da ste međusobno izmireni. Idemo se nešto dogovoriti, neka to bude vaš dar za mene.

Htio bih vas pitati još nešto. Da li će vam smetati ako bih ostao kod vas koji dan i poslije Božića? Na mene nećete imati nikakvog posebnog troška, a ja ću se za uzvrat igrati sa vašom djecom, ona će bit presretna. Njihova čista srca će mi bit zamjena za jaslice i oštru slamu.

Vidjet će te kolika ljubav, radost, mir i sreća će vladati u vašem domu tokom mog boravka.
Svi će te imati više povjerenja jedni u druge,više će te razgovarati međusobno i pomagati jedni drugima savjetima i nećete biti mrzovoljni ni lijeni,svoje svakodnevne poslove će te obavljati sa puno ljubavi.

Osjećat će te se kao nikad do sada.Vaša obitelj će biti sretna, a vaš dom potpuno topao.
Iako sam malen, izgledam bespomoćan iznenadit će te se kako znam puno toga i koliko vas volim. Volim vas i kad ste tužni, kad pogriješite, kada vas drugi ne vole ja vas i dalje volim.

Možete me pitati za mnoge savjete, na primjer, u školi, na poslu u donošenju važni odluka, rado ću vam pomoći u svemu.

Dok boravim s vama rijetko ili skoro nikako nećete bit tužni, a toliko će te se naviknuti na mene da će te se osjećati usamljeni bez mene te me tražiti da budem uz vas svakog trenutka,tek ako bi otišao iz vašeg doma osjetit će te veliku prazninu u srcu.

Svijetlo, mir, radost i toplinu koju sam donio sa sobom u početku bi se smanjivala, a povremeno i ugasila ako me ne biste ponovo tražili da se vratim. Bili bi tužni zbog toga što ste izgubili prijatelja koji nije tražio ništa osim vašeg povjerenja i čistog srca.

Vaš prijatelj i brat
Maleni Isus!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar