• Molitveni pohod na Bobovcu: Misu predvodio kardinal Puljić
  • Molitveni pohod na Bobovcu: Misu predvodio kardinal Puljić
  • Molitveni pohod na Bobovcu: Misu predvodio kardinal Puljić

Molitveni pohod na Bobovcu: Misu predvodio kardinal Puljić

Ovo je već šesnaesti molitveni pohod pokrenut na poticaj kardinala Puljića u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. godine s ciljem ujedinjenja u molitvi 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu je predvodio misno slavlje na Bobovcu u središnjoj Bosni, nekadašnjem sjedištu bosanskih kraljeva gdje se na molitvenom pohodu za Bosnu i Hercegovinu okupio veliki broj katoličkih vjernika.

Misno su slavlje koncelebrirali hrvatski vojni biskup monsinjor Jure Bogdan te monsinjor Matej Jakopič, slovenski vojni vikar. U hrvatskom je izaslanstvu bilo pet vojnih kapelana, a s njima su na Bobovac kod Kraljeve Sutjeske pristigli i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u svojim povijesnim odorama. Molitveni je pohod okupio stotine pripadnika oružanih snaga BiH i policije kao i pripadnike vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) koje je predvodio njihov zapovjednik austrijski general Anton Waldner.

“Zahvaljujemo Bogu za dar domovine i molimo za njezinu stabilnost i sretniju budućnost”, moto je ovogodišnjega okupljanja na koji je u subotu podsjetio kardinal Puljić. Posebnu molitvu uputio je za vjernike laike koji obnašaju odgovorne dužnosti da svojim postupcima i djelima sačuvaju istinski katolički vjernički identitet, ali istodobno rade za dobrobit svih ljudi.

Bosanskohercegovački vojni biskup monsinjor Tomo Vukšić u pozdravnoj je riječi pred okupljenim vjerničkim mnoštvom podsjetio kako je mir najveća vrijednost za koju se valja neumorno zalagati, te je pozvao na molitvu za mir.

 

(Izvor: Hina/bljesak.info)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar