Momčad za Ligu prvaka

Momčad za Ligu prvaka

Nogometaši Hajduka doznali su ime protivnika u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka. Bit će to Borussija Dortmund koja je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Paris Saint-Germain sa 5-4.

Nakon što je priredila veliko iznenađenje izbacivši Manchester City, mlada momčad Hajduka doznala je ime suparnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Bit će to njemački velikan Borussija Dortmund koja je u susretu osmine finala porazila PSG sa 5-4 nakon izvođenja jedanaesteraca. – piše Jutarnji.hr

Dvoboj između Borussije i Hajduka bit će 14. ili 15. ožujka u Dortmundu

PSG je poveo u 39. minuti golom Noaha Lemine, no Nijemci su dvije minute kasnije izjednačili golom Samuela Bambe. Francuski sastav je od 79. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Muntu Wa Mungu koji je u razmaku od pet minuta sakupio dva žuta kartona.

Kako se rezultat više nije mijenjao, pitanje pobjednika je razriješeno izvođenjem jedanaesteraca. Presudio je posljednji, deseti kazneni udarac kojeg nije realizirao Ilyes Housni.

Prije toga svih pet Borussijinih igrača je bilo precizno (Cisse, Rijkhoff, Ludwig, Campbell, Bamba), dok su za PSG zabili El Hannach, Zague, Bikouta i Gharbi.

Nešto ranije juniori Hajduka su na Poljudu pobijedili Manchester City sa 2-1.

Igrači trenera Marijana Budimira ostvarili su podvig pobijedivši jednu od najboljih juniorskih momčadi u Europi. City je aktualni engleski prvak i trenutačno vodeća momčadi Premier League 2 ispred Chelseaja i Liverpoola.

Sve najvažnije dogodilo se u prvom poluvremenu. Hajduk je poveo u 24. minuti golom Roka Brajkovića, na 2-0 je povisio Mate Antunović u 33. minuti, a u posljednjoj minuti prvog dijela smanjio je Oscar Bobb.

Gosti su od 83. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Finley Burns

Hajduk je do četvrtfinala stigao pobjedama protiv Gabale, Apolonije, Šahtara i Cityja, dok je mlada momčad Borussije bila druga u skupini upravo iza Manchester Cityja, a potom je u osmini finala porazila PSG.

Juniori Hajduka, igrači od 2004. do 2006. godišta, momčad oslabljena bez kapetana Marka Capana, Rokasa Pukštasa. Dominika Prpića i Luke Vuškovića koji nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona izborila je nastup među osam najboljih u Ligi prvaka mladih. Tko su juniori koji su izbacili Manchester City?

Krenimo redom, od Tvrtka Buljana, vratara koji je sin poznate fitness trenerice Renate Lovrinčević-Buljan, desni bek je Niko Đolonga, sin nekadašnjeg lijevog beka Bijelih, neustrašivog Vlatka Đolonge. Ali, to nije sve, jer Đolongina supruga je Mihaela Šimić, sestra našeg proslavljenog reprezentativca Darija Šimića.

Juniori Hajduka natjerali su Splićane da zaborave na sve negativne emocije. Pred više od 10 tisuća gledatelja na Poljudu, mladi Bijeli svladali su Manchester City (2:1) i izborili plasman među osam najboljih momčadi juniorske Lige prvaka. Krajem utakmice igrači su krenuli prema tribinama proslaviti povijesnu pobjedu ostvarenu golovima Roka Brajkovića Mate Antunovića.

Kako je izgledalo veliko slavlje s navijačima – POGLEDAJTE OVDJE

image

TOM DUBRAVEC Cropix
image

TOM DUBRAVEC Cropix
image

TOM DUBRAVEC Cropix

Torcida je zadivila i brojne neutralne pratitelje. Neki od njih na Twitteru su iskazali oduševljenje. “Slušam ovu publiku i odbijam vjerovati da je u pitanju Liga prvaka juniora”, napisao je jedan korisnik.

Mladi ‘Bili‘ u četvrtini finala igrat će protiv boljeg iz ogleda Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain koja je upravo u tijeku. Susret će se odigrati 14. ili 15. ožujka, a Hajduk će biti u ulozi gosta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing