Morala je i ona pasti: Hrgović osvojio prvu hrvatsku broncu

Morala je i ona pasti: Hrgović osvojio prvu hrvatsku broncu

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (24) izgubio je od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke (24) podijeljenom odlukom sudaca 2-1 u polufinalu Olimpijskog turnira. Hrgović je tako osvojio prvu boksačku medalju od hrvatske samostalnosti i prvu broncu na ovim Olimpijskim igrama! Sjajan uspjeh za mladog zagrebačkog boksača.

Boxing – Men’s Super Heavy (+91kg) Semifinals Bout 262 | Autor: PETER CZIBORRAfoto: PETER CZIBORRA
Yoka je slavio u prve dvije runde dok je Hrgović uzeo zadnju. Kao da je nedostajao onaj završni moment da nokautira Yoku i plasira se u finale. A bio je blizu. Imao je par sjajnih udaraca koji su odsjeli na Yokinom licu dok je par krošea fijuknulo ispred njegova nosa. No nažalost nije uspio i osvojio je prvu hrvatsku broncu na OI-u u Riju.

Bila je ovo njihova treća međusobna borba i druga pobjeda Francuza. Odnosno, bila je ovo repriza prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u kojem je Francuz slavio podijeljenom odlukom sudaca u četvrtfinalu.

Hrgoviću ostaje utjeha da je postao četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Münchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. No prva je ovo medalja za Hrvatsku u teškoj kategoriji. Hrga se oglasio i na Facebooku poručivši:

– Nažalost, nisam uspio izboriti finale, ali bronca je tu! Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci!
Yoka će tako u nedjeljnom finalu, od 20:15 sati, boksati protiv Britanca Joea Joycea, koji je u drugom polufinalu slavio protiv drugog boksača svijeta Kazahstanca Ivana Dychka.

Kronologija

3. runda Iako je posljednja runda otišla na stranu našeg reprezentativca, Filip Hrgović nije uspio ući u finale olimpijskog turnira. Nedostajalo je malo brzine, iako je Filip uspio Francuza izbaciti iz takta. U jednom trenutku Yoka je pao jer je iskrenuo zglob, Hrgović je krenuo silovito, ali nažalost nije uspio pobijediti. Yoka je tako pobijedio podijeljenom odlukom sudaca 2-1, a Filip je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama! Bravo, Filipe!

2. runda Središnja runda je bila za nijansu opreznija nego prva što Filip nije uspio iskoristiti. Ponovo je bio dobar, jedan lijevi kroše je fino sjeo na licu Yoke, i dok je jedan sudac bio na strani našeg predstavnika, preostala dva su rundu dala Yoki. 2-0 je za Francuza i ako Hrga želi pobijediti mora ići na nokaut.

1. runda Hrgović je od početka meča krenuo silovito i za razliku od prve dvije borbe, vidjela se ta odlučnost u namjeri da završi protivnika što prije. Dobro je boksao, imao je par sjajnih udaraca koji su odjseli na bradi Francuza, ali zbog par čišćih udaraca kroz gard, Yoka je odnio prvu rundu 10-9. Sva tri suca su glasala istim rezultatom.

24sata.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing