Morales sudjelovao u molitvi kojom se priziva kiša

Morales sudjelovao u molitvi kojom se priziva kiša

Bolivijski predsjednik Evo Morales u nedjelju je sudjelovao u tradicionalnoj molitvi kojom se priziva kiša, s obzirom na to da je zemlja već dugo suočena s velikom sušom, prenosi hrt.hr.

S južnoameričkim Indijancima iz grupe Aymara predsjednik je sudjelovao u ritualnim molitvama kojima se priziva kiša. Sve se odvijalo u u blizini sjedišta vlade u glavnome gradu La Pazu. Aymari žive većinom na planinskoj visoravni Altiplano, uglavnom oko jezera Titicace.

U zemlji vlada najdulja i najteža suša od 1980., koja je prije tjedan dana Moralesa primorala da proglasi izvanredno stanje. Stanovnici glavnoga grada La Paza bez pitke vode su već dva tjedna, a njezina razina u trima gradskim rezervoarima pala je na trećinu uobičajene razine.

Stanovništvo je već u nekoliko navrata prosvjedovalo zbog nesposobnosti vlasti kada je posrijedi upravljanje vodenim resursima. Aktivisti pozivaju na okupljanja građana 9. prosinca u svim većim bolivijskim gradovima, nadajući se da će na taj način pritisnuti vladu da poveća ulaganja u vodene resurse.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar