Moskva konstantno pod prijetnjom, Rusi srušili dva borbena drona

Moskva konstantno pod prijetnjom, Rusi srušili dva borbena drona

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin priopćio je da je ruska protuzračna odbrana oborila dva borbena drona koja su krenula prema tom gradu.

Sobjanin je naveo da je jedan dron oboren u području Domodedova na južnom dijelu grada, dok je drugi oboren u području autoceste Minsk, zapadno od glavnog grada.

“Zabilježen je pokušaj ulijetanja dva borbena drona u grad. Obojica su oborena protuzračnom obranom. U ovom trenutku nema informacija o žrtvama pada olupine”, rekao je Sobyanin na Telegramu, ne imenujući napadača.

Ruska državna novinska agencija TASS također je izvijestila o pokušaju napada dronom, pozivajući se na izjavu ministarstva odbrane zemlje da su ukrajinski dronovi uništeni u pokušaju napada na Moskvu.

Podsjećamo, napad dronova bio je barem treći pokušaj napada na Moskvu unutar sedam dana. Moskva je nedavno postala meta napada dronova lansiranih iz Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da Rusiji dolazi “rat”, pri čemu će “simbolični centri i vojne baze” u zemlji postati mete.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar