Mostar: Broj upisanih prvašića u ovu školsku godinu manji čak za 31 posto

Mostar: Broj upisanih prvašića u ovu školsku godinu manji čak za 31 posto

U školske klupe će na području Grada Mostara, prema podacima Odjela za društvene djelatnosti, 1. rujna sjesti 968 prvašića.

Tako je broj upisanih prvašića u odnosu na proteklu školsku godinu kada je upisano njih 911, ipak povećan.
Kako je rečeno iz Odjela, u prvi razred su upisivana djeca rođena 2008. godine, odnosno djevojčice i dječaci koji će do 1. rujna navršiti šest godina.

Međutim, zabrinjava činjenica da je broj upisanih prvašića u ovu školsku godinu manji čak za 31 posto u odnosu na prije deset godina, to jest školsku 2004/2005. godinu.

Inače, najveći broj upisanih u prve razrede, njih 97, zabilježen je u OŠ "Ivan Gundulić" te 86 u OŠ "Mustafa Ejubović Šejh Jujo". Najmanje prvašića upisano je u OŠ "Omer Maksumić" u Podveležju, svega dva, ali i u OŠ "Ilići" i "Kruševo" gdje je upisano 17, odnosno 15 učenika prvog razreda.

Manje i u ZHŽ

I u Zapapadnohercegovačkoj županiji broj upisanih prvašića je manji nego prošle godine. Upisano je 929 učenika, što je za 56 njih manje nego lani.

Najveći broj prvašića bilježi Široki Brijeg s 313 djece, slijede Ljubuški s 262 djece i Posušje s 203 te Grude sa 151 učenikom.
Prvašići u ZHŽ će, za razliku od svojih vršnjaka širom BiH, u školske klupe sjesti, tek u siječnju, s obzirom na to da je odlukom Županijske vlade školska godina za učenike prvih razreda skraćena.

bljesak.info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing